Våre flyplassfavoritter

reklame: Avinor

Du har sikkert opplevd det. Etter å ha stått grytidlig opp, fått unger og bagasje i bilen og hastet deg gjennom sikkerhetskontrollen og løpt til gaten for å akkurat rekke boardingen i siste liten. Vel ombord med dere alle starter magene å rumle og ungene krever mat, nå! Det er da du vet at du skulle lagt inn litt ekstra tid – for du har nettopp løpt forbi overraskende mange bra spisesteder inne på flyplassen.

Det var en tid flyplassmat var synonymt med dyr og kun grei mat, men det har skjedd noe de siste årene på mange norske flyplasser. Da ungene og jeg ble utfordret til å finne våre familiefavoritter blant mattilbudene på Oslo lufthavn var jentene på 13 og 16 år både sultne og klare for oppdraget.

Etter å ha spist oss gjennom burgere, skalldyr, pizza, fiskesuppe, texmex, bakevarer og mye mer sto jentene igjen med to klare favoritter. Ungene elsket juicene og den hyggelige oppmerksomheten fra gutta bak disken på Joe & the Juice. Dette var både fresht, deilig og perfekt for den aktive turnjenta. At hun også fikk mange ideer til hvordan hun kunne ta med seg litt av Joe & the Juice hjem fra ferie var også et stort pluss for henne. For slik juice ville hun forsøke å lage hjemme også.

Eldstemann var klar på sin favoritt – Jamie’s Italian, med hjemmelaget pasta og sprø steinovnsbakt pizza var dette en vinner.

Og la oss ta dette med det samme – En engelsk kokk som lager italiensk mat på flyplass i Norge, hvor italiensk og autentisk kan dette egentlig bli? Vi valgte å hoppe i det og spurte de 4 italienske damene på nabobordet. «What do you Italian think abaout the food? Is it italian?». « Oh Yes, This is really good! It’s like being home in Italy», svarte de i kor, mens de de tok «tommel opp» for å forsikre oss om at vi hadde forstått deres litt vaklende engelskuttale.

På Jamie’s Italian har de en oversiktlig meny med salater, pasta, pizza og noen få kjøtt- og fiskeretter. Jentene var klare på at det var pasta og pizza som skulle forsøkes, så da ble det slik.

Vår hyggelige servitør forklarte oss menyen og vi ba han røpe sine favoritter, og vi fulgte han anbefalinger.

Vi fikk først servert en «prawn pasta» som var innbydende med ferske kongereker, en tomatisert saus med et klart sting av chili, frisk salat og hele små tomater. En delikat og fint balansert rett.

Neste pastarett var «porcini tagliatelle», altså tagliatelle med en kremet saus på steinsopp. Den var kokt perfekt al dente og sausen var godt tatt opp i pastaen. En smaksrik og høstlig rett hvor du virkelig får smaken av steinsopp. Retten ble servert med rikelig revet parmesan, noe gjengen min elsker. Dette var min klare favoritt denne dagen.

All pasta som serveres på Jamie’s Italian blir laget i restauranten hver dag. De bruker Tipo 00 (mel), egg fra frittgående høner, semolina og litt vann. Virkelig en fantastisk god pasta.

Ingen italiensk restaurantopplevelse uten pizza. Vi gikk for vår trivelige servitør valg, en «spicy meatball pizza».

Digg og sprø italiensk pizzabunn, stekt på akkurat så høy varme at du får disse nesten brente partiene på skorpene som gir den ekstra gode smaken. Fyllet er enkelt, presist og digg – en ren tomatsaus som smaker kun av gode tomater, spicy kjøttboller og ost. Et tilfredsstillende tygg før neste stopp som skulle bli av det mer juicy slaget.

Joe & the Juice

Da vi landet på Oslo lufthavn etter reisen var det et krav fra jentene at vi måtte innom Joe & the Juice i ankomsthallen. Med bagasjen trygt plassert på ei tralle ledet yngstejenta veien. Hun var mer enn klar for en frisk, fresht og avkjølende avslutning på turen. Jeg har vært usikker på hva det er som gjør at folk svermer rundt Joe’s juicebarer. Etter at vi hadde drukket oss gjennom noen av juicene hos Joe and the Juice var hele gjengen frelst.

Ideen bak Joe & the Juice fremstår for meg som å være å lage en sunn drikk basert på rene, friske råvarer.

Det bugner av frisk frukt, bær, grønnsaker og krydderier i disken. De fleste juicene er basert på saften av friske epler som de juicer fersk for hver ny juice de lager.

Videre tilfører de isbiter for kjøling og fuktighet sammen med bær, frukt, grønnsaker for å smakstilsette de forskjellige variantene.

16-åringen valgte Iron Man som sin favoritt. En ganske søt juice hvor jordbær sammen med kiwi var hovedingrediensene.

13-åringen gikk som vanlig for en litt friskere variant med bringebær som nummer én, Pick Me Up.

Som far til to tenåringer var det på grensen til pinlig å utrope juicen «Sex Me Up» (se oppskrift) som min personlige favoritt, men ikke verre en av vi hadde latterkuler hele veien hjem fra Oslo lufthavn til Skien. Jeg liker særlig godt at de våger å presentere grønsaksjuicer som ikke bare er søte eller syrlige, men som smaker mer av mat. Det er virkelig godt.

Etter at vi kom hjem fra denne turen har vi igjen satt blenderen tilbake på kjøkkenbenken. Vi har forsøkt ut oppskriftene vi «stjal» med oss fra Joe & the Juice hjemme på kjøkkenet, men vi har også forsøkt oss frem med nye kombinasjoner. Her er noen av våre hjemmelagde favoritter inspirert av juicene vi fikk på flyplassen.

Larsspiser’s juiceoppskrifter

 • bringebær & lakrids
 • 4 isbiter
 • 15 bringebær (frosne)
 • 10 gram rød chili
 • Saften fra 2-3 epler (kan bruke god eplejuice om du ikke har en egen juicer)
 • Og et lite dryss med salt lakrispulver ved servering
 • Mango, chili, & lime
  • 3 isbiter
  • 1,5 dl eplejuice
  • 1 neve mango
  • Saften fra ½ lime
  • ½ cm rød chili
 • Blåbær & kanel
  • 3 isbiter
  • 20-25 blåbær
  • 1,5 dl elpejuice
  • Et dryss kanel
 • Spinat & granateple
  • 3 isbiter
  • 1 liten neve spinat
  • 10 gram ingefær
  • 1,5 dl eplejuice
  • Frukten fra 1/3 granateple
 • Å ta med seg inspirasjon fra matopplevelsene på Gardermoen er en fin måte å ta med seg hele ferieopplevelsen hjem og la den leve videre i hverdagen!
 • 6 tanker om “Våre flyplassfavoritter

  1. Å finne denne annonsen på nettsiden til Romsdals Budstikke knytter selvsagt interessen til om det er noe nytt spisested på distriktets egen flyplass, Årø. Siden den aktuelle flyplassen fortsatt har et av landets dårligste serveringstilbud, så er det vel bare å erkjenne at annonsen ikke er relevant.

   • Hender vel at det tar av et fly fra Årø (Molde) som har destinasjon Oslo Lufthavn. Du får ta deg en matbit om du mellomlander eller skal til hovedstaden 🙂

  2. Mona. Læng siden du har vært på Værnes? Der er det topp mat til overkommelige priser, selvsagt ikke priser som på prix og rema men konkurranse dyktig på pris og kvalitet i forhold til andre utesteder på Stjørdal og Trondheim.

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *