kitchenaid

Det er nesten så jeg har lyst til å rope det ut på alle fjelltopper. Lykken er total. Gjensynsgleden er enorm. Godfølelsen er tilbake. Sukkerbrøda blir igjen som fjell. Marengsen perfekt. Bolledeigen blir luftig. Farvell til Tine`s ferdige pizzadeig. HALLELUJA – jeg er igjen en lykkelig eier av kjøkkenmaskinen jeg kan håndtere i blinde og baklengs.

Det er jo slik at når man bygger et bo – da trenger man sjelden mer en 1 av hver viktig artikkel. 1 dobbeltseng, 1 sofa, 1 kjøkken – 1 kjøkkenmaskin. Når man ender opp med å dele bo er det slik at noe ender man opp med og noe må man la fare. Fd fruen var mer enn rimelig da vi brøt opp. Alikevel må jeg si at savnet av kitchenaid`n har vært til å ta og føle på det siste.

I dag står den (et nytt eksemplar av arten – jeg har jo ikke stjålet fd-Fruens eksemplar) igjen på kjøkkenet mitt – LYKKE! Derfor nå denne uttrykte glede, ja nesten lovprisning av denne amerikanske dinosaur av en kjøkkenmaskin.

Så «watch out» – nå blir det andre boller fremover!

 

og til deg som sitter å tenker at Kenwood er bedre – jaja, men jeg har et vakkert hjem som ikke skal skjemmes ut (ler)

39 tanker om “kitchenaid

 1. Så herlig! Kjøkkenmaskinen er virkelig bestevennen min på kjøkkenet. Skal være helt enig i at min kenwood ikke er like pen som din kitchenaid, men så lenge den gjør jobben sin er jeg happyhappy 🙂

 2. En kokkeutdannet dame jeg kjenner elsker KA, og sier det er den beste maskinen hun har brukt. På skolen hennes hadde de 5 KA og 5 Kenwood… Og alle sloss om de fem KA-ene… Hehe.

  Har selv en isblå KA som lyser opp kjøkkenet. Så dette var jo morsom timing, for jeg var på vei for å gå og sette en brøddeig!

 3. Gratulerer med din nye KA, jeg kan knapt forestille meg et liv uten! Jeg husker godt den ektefølte gleden da jeg endelig kunne slite den med meg hjem fra Rafens med alle sine tunge kilo og plassere den på kjøkkenbenken der den står og skinner i all sin veldige prakt:-) Jeg ELSKER den!:-)

 4. Hei!
  Har selv den samme maskinen,og matlaging har aldri vært så morsomt som nå:)
  En helt fantastisk maskin å jobbe med.Har prøvd mange forskjellige maskiner,men må bare si: Ingen over,ingen ved siden av:)

  • Helt enig Monica! Jeg har hatt den selv i mange år, men hatt en pause fra den nå siste året – derfor er lykken stor i dag 🙂 Alt godt, Lars

 5. må bare slenge meg på : en stor kjøkkenmaskin er helt uunværlig , har selv kenwood (+ en som er 40 år og like god siden mamma slo boet sitt sammen med mitt 😉 )og viste ikke at det var noen ved siden av, men hvis jeg må ha en ny skal jeg sjekke ut begge før innvestering….
  glad på dine vegner….

 6. Gratulerer med ny KitchenAid, Lars! Jeg har hatt min i 7 år nå og er kjempefornøyd – bruker den nesten hver dag. Folk som sier at det finnes noe bedre må bare ta seg et stort glass med kaldt vann 😉

 7. Hei. Ny fan tå bloggen, din Lars 🙂 så kult ferr oss hobbykokkan på kjøkkene å oppdag dine freske fråspark!!! Kjøpt meig ei søt KA like førri jul, likkæns dom di. Snakker om lykke!!!!!! Men kainj eig spør deig kolles komfyr du hi? Eig sett me katalog over ein heilt fantastisk flott Falcon deluxe….. Men hi itj nåkkån å spør om kolles dæm e. Veit du? Ps. De e gasstopp de e snakk om… Hehehehe du hi sikkert måtta brukt litt ti på trøndersk dialekt…. De va me vilje…. 😉

  • Ler – for du har helt rett, det tok tid :))

   Ovnene er fantastisk bra. Det er aga som produserer den jeg har – den heter Rangemaster Exel 110.
   Jeg importerte den selv. Jeg sparte 30 000,- inkl frakt, moms og toll! Utfordring var at jeg måtte konvertere den fra engelsk gasstrykk til den vi har her i gassflasker (lpg) ikke vanskelig, men litt fomlete. Men de 4 timene var da verdt 30 000,- 🙂 🙂

   Lykke til med valg av komfyr – det er viktig!!! 🙂

 8. Hei Lars.

  Har lest bloggen din neste siden starten og har hatt stor glede av den. Men kjøkkenet ditt, det har du vel aldri presentert… Hva mer enn en KitchenAid finnes der?

  -stig

  • Hei Stig! Så kult du følger med! Jeg skal jommen meg ta noen bilder og skrive litt om hva jeg ar fullt det med!
   Takk for tips 🙂 L

 9. Hei Lars, godt verktøy er halve jobben, resten hviler på deg og din kunnskap! Flott at du står åpent frem med at du er i overkant jålete. Ser det er nevnt tidligere at en innskriver ønsker å vite litt om kjøkkenet ditt, kom igjen, begynn med komfyren for eksempel….

  • Kjetil – jeg er ei jåle når det kommer til verktøy på kjøkkenet. Jeg tror jeg har mitt på det tørre når eg nevner forsiktig at du har ALT tenkelig verktøy relatert til båtliv?! 🙂

 10. Gratulerer med kjøkkenmaskin! Livet på kjøkkenet er sannelig trist uten en. Forundres likevel over at du ikke går for Kenwood. Den er både større og mye kraftigere. Sammenlikner du maskinene scorer Kitchen aid på utseende men kenwood trekker neimen ikke ned det estetiske uttrykket på kjøkkenet den heller.

  • Enig – man MÅ ha en bra kjøkkenmaskin. Jeg vet at Kenwood er veldig bra – jeg har vokst opp med slike, men stilmessig så synes jeg KA er overlegen – smaken altså, den er forskjellig 🙂

 11. Sukk!
  Nei, vet du hva, nå er jeg forvirret her.. Min kjøkkenmaskin som vi fikk da vi giftet oss for 5 år siden begynner å skrante, og jeg har hele tiden tenkt at når den ryker, skal jeg invistere i en større og bedre, og har tenkt at det må bli Kenwood. Jeg har nemlig også vokst opp med en Kenwood Major, og tenkt at den er jammen solid.. Jeg har også hørt at KA er best egnet til boller og muffins (ikke mine ord altså, jeg har ikke prøvd!) Men nå! Nå leser jeg jo her at KA’en ses på som helt på høyde med Kenwooden! Og jeg er jo enig med deg.. Den er jo utrolig fin… What to do??? Dette blir nok en liten gruble-sak for meg en stund.. Godt å høre at du er fornøyd da! Grattis til deg! 🙂

  Og forresten; dagens innlegg ser knallgodt ut… God helg!

  Maria (du vet; den matglade sosionomen som nettopp oppdaget kommentator-feltet;))

  • Hei Maria

   Om ett års tid er jeg i den situasjonen at det snart er på tide å sette opp ønskeliste til bryllup, og jeg må vite om jeg vil ha KA eller Kenwood. Min kjære har nok ingen preferanser der.

   De er jo gode begge to, uten tvil. Det er nok derfor mye smak og behag. Jeg har allerede bestemt meg for å gå for Kenwood (med 98% sikkerhet). Hvorfor?

   – Jeg synes Kenwood major titanium er kjempeflott designmessig
   + Kenwood er billigere. Trodde jeg. Etter å ha sjekket ser jeg at Kenwood major titanuim koster 6000 på Elkjøp og KA koster 6000 på Rafens. Må visst undersøke dette nærmere!
   + Den virker stødigere
   + Er vokst opp med Kenwood i heimen
   + Synes KA er litt for sukkersøtt-bloggerhjem, teit argument, vet det!

   – Da mister jeg muligheten til å ha matchende brødrister, håndmikser og blender. Men, dette vil jeg kanskje uansett ha fra Dualitt, så da er det jo ikke noe problem.

   Blir stas med flere kjøkkenapparater, nå har vi håndmikser, blender og stavmikser. Fungerer flott, men savner noe til baksten (vi baker børd selv).

   Lykke til med ditt valg!

 12. Hei –
  jeg har som mål å bli flinkere til å lage mat fra bunnen av og vant for litt siden en KA-maskin (ikke mottatt ennå). Men lurer litt på – HVA bruker man denne til annet enn brød og bolledeig..? :))

  • Kjære Anita! Det er nesten så jeg tror du tuller litt med meg her! Men en slik maskin kan man jo gjøre nesten «alt»!
   Kaker i alle varianter kan du fikse. DU kan bruke den til farse-produkter. Med litt tilbehør kan du kverne kjøtt, lage pølser osv…
   KitchenAid har en egen kokebok – start der og begynn å KOK! Alt godt, Lars

 13. wow – det var raskt svar, tusen takk! Jeg kommer definitivt til å følge med på bloggen din for mange gode tips fremover!
  Og nei – jeg må beskjemmet innrømme at spørsmålet er stilt i fullt alvor, jeg har vært veldig i tvil om jeg i det hele tatt kom til å bruke den. Men når vi har vært så utrolig heldige å vinne en slik må jeg undersøke mulighetene og rådføre meg med erfarne KA-brukere :))

 14. Hei!
  Helt enig med du! Jeg elsker min KA – isblå må vite.

  Men jeg synes veldig synd på den når jeg baker brød eller boller. Da virker den litt sliten etter 10 minutters elting av ca 1kg mel. Enig? Eller gjør jeg noe feil?

 15. Hei!
  Kan jeg spørre om hvilken farge du har? Hvit eller creme? Jeg får ikke bestemt hvilken av de fargene jeg skal ha skjønner du, og den du har så veldig fin ut i fargen.

  • Hei Lene! Gled deg til å få KitchenAid`n i hus – den er fantastisk (i tillegg til at den er et smykke 🙂 ) Jeg har den i «krem», den «helt hvite synes jeg er litt «støpt i skummetmelk» og blir litt blåhvit, men det er jo smak og behag! Mvh Larsspiser

   • Takk for raskt svar! 🙂 Det blir nok creme på meg også 😉 Da er den helt hvite sånn jeg husker den, blåhvit som du beskriver å alt jeg har på kjøkkenet mitt er kremfarget. Ble bare litt usikker skjønner du, men nå er jeg sikker 😉
    Du har forøvrig et aldeles nydelig kjøkken!

 16. Yes! Endelig har jeg også fått en KA! Hvit, blank og strålened! Ettersom jeg har et mye penere kjøkken på hytta enn hjemme, så har min KA får hedersplassen på hyttebenken:-) Hjemme har jeg en Kenwood.
  Det positive med Kenwood er at den har litt større bolle. Kan kun bake to brød i KA… Men på hytta passer det perfekt å bake to brød av gangen! 🙂 Og på et nytt kjøkken bør det absolutt stå en KA!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *