2010 – 2011 – 2012

En ting er sikkert. Man vet hva som har vært, man vet hva som skjer NÅ, men men vet ikke hva som kommer.

I skrivende stund sitter jeg på min stam-cafè, Cafè Tullis i Skien. Et trivelig lite sted med alt fra spebarn til pensjonister, smilende personale og god kaffe – et sted hvor jeg kan preike med folk eller sitte i fred og jobbe med en artikkel med min egen musikk i ørene – et fristed i vår lille by Skien.

Jeg startet å blogge i 2010. Da var jeg en matglad, gift pappa som jobbet på sykehus. Blogginnleggene sprutet ut. Hver dag med familieliv, logistikk, venner, fest, mat & drikke, musikk og liv – kildene til blogging sto i kø.

2011 kom og alt fortsatte som det sluttet i 2010. Alt gikk i 100. Så kom det et skifte som gjorde at det å skrive en blogg som lå i grenselandet mellom mat, drikke og reality ble vanskelig – fruen og meg skilte lag. Min store inspirasjon og muse til matlaging og skriverier var borte. Tapet var værre for familien vår vår enn for bloggen, men også bloggen ble merket av dette. Det å skrive om hverdagslige hendelser ble ikke lenger en lek. Det som skjedde, følesene jeg hadde, og dagene var for tunge, alvorlige og for mørke til at det passet inn i en blogg, uten at bloggen ville blitt for privat og for farget av dagene jeg levde. Derfor ble bloggen en spisset matblogg, med færre innlegg (pga betraktelig færre måltid). Mange av dere fulgte «Min Kamp» mot kiloene (det var 93). Den kampen ble lett – plutselig veide jeg 73,8 kg uten å gjøre et eneste forsøk på å miste kg – det holdt å leve dagene.  En erfaring jeg har hatt det siste året er at tiden er en venn. Med tiden kommer det mestring av nye utfordringer. Man lærer seg å finne gode måter å leve på. Det livet man kjente er ikke der lenger. Noen av menneskene byttes ut. Sakte men sikkert danner det seg nye mønstre, nye konstelasjoner, og nye måter å nyte livet på – noe er preget av tap, noe er preget av optimisme, glede og håp. Her jeg sitter å skriver nå kjenner jeg på en glede og en optimisme som på mange måter er ny – og det gør at jeg for første gang kan skrive noen linjer om dette – som en avslutning og ikke minst en start på det nye året, og den tiden som kommer – et år jeg ikke vet hva vil bringe, men som jeg ser frem til å leve.

For de av dere som er nysgjerrige – Fruen er fremdeles tilstede i mitt liv, men nå som en venn og eks, og som den fineste mammaen til våre to musefletter.

Jobb – Jeg har elsket de 8 årene i psykiatrien og på sykehuset, men nå blir det (hold deg fast) Rusomsorgen som må slite med Lars. Navnet på bloggen vil bli endret til «Lars spiser» (ler litt), men tenker at det er så greit. Jeg vil nok fremdeles nyte edle dråper til mine retter, men fokuset på vin vil bli tonet litt mer ned. Slik er det bare… Etter 40 konserter før jul med Oslo Gospel Choir og andre småprosjekt har jeg bevilget meg 2 måneders ferie. Før jeg starter i ny jobb på BorgestadKlinikken – jeg gleder meg til nye utfordringer, nye mennesker, ny kultur og organisasjon.

Nok om det som har vært og som jeg tror kommer. Følg med meg videre her i viduet inn til mitt liv, min mat og mine gjøremål. Jeg gleder meg for første gang på en lang stund til å invitere litt forsiktig inn til noe mer enn mat på bordet fremover. Ha en strålende helg og velsignet 2012!

Mangt skal vi møte, mangt skal vi mestre. Dagen i morgen kan bli vår beste dag….

35 tanker om “2010 – 2011 – 2012

 1. Du skriver vakkert og jeg skjønner du er en særs reflektert fin mann! Ønsker deg lykke til med ny jobb. Forandring er bra, (og av og til høyst nødvendig) selvom det kan gjøre litt vondt – men så kan man jo heller ikke ha det godt før man har kjent litt på smerten…. Liker å følge med på bloggen din, og synes du gjør en strålende jobb! Stå på videre. Hilsen Tone Melone

 2. Veldig fine ord

  De beste ønsker for året som kommer, ny jobb og ny tilværelse.

  Ser med spenning frem til nye innlegg, enten de blir mer eller mindre hyppige.

 3. Hei Lars! God nyttår!
  Igjen, du skriver like inspirerende i 2012 (så langt, haha), som i 2011 og 2010. Som pårørende til en av Borgestadklinikkens brukere, er jeg evig takknemlig for at du har begynt å jobbe der, selv om «min» nok ikke kommer til å ha så mye med deg å gjøre. At du likevel vil bidra positivt der ute, er jeg ikke i tvil om – så får det heller være med alt vinpratet i bloggen. Jeg tillater meg å linke innlegget til min bror, ettersom det var så gode, kloke ord å ta med seg! Lykke til med 2012!

  • Christina 🙂
   Takk for at du deler, og at du finner noe mening i det jeg skribler i vei om! Digger at du kommenterer – alltid en glede å lese! Alt godt til deg, Stein og ungene for 2012 🙂

 4. Ser fram til nye innlegg. Om hverdag og tanker og særlig om mat 🙂 Så får vin være vin. Skal vel klare å finne noe godt å drikke ved siden av allikevel. Og hvorfor vente til i morgen?
  Dagen i DAG kan bli vår beste dag 🙂

 5. Takk Lars for en god blogg, som jeg har gledet meg over å følge – inspirerende og spennende på mange måter! Du er en av de beste, og jeg gleder meg til å følge deg både her og der i dagene som kommer!

  Alt godt til deg og museflettene, Lars!

  Harald

  • Fineste Harald!
   2011 var ikke vårt år, men jeg må si at jeg er optimistisk for oss begge i 2012! Du er en super fyr, og jeg setter stor pris på deg! Klem Lars

 6. Takk for fin blogg. Kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Det er trist når et ekteskap går i stykker, og især når det er barn med i bildet. Men av motgang blir man sterk, heter det. Du skriver veldig bra, og det er moro å følge deg. Du tør å være åpen og ærlig og det tror jeg mange setter pris på. Livet byr på mange prøvelser, men man må ikke gi opp. Du er flink å lage mat. Har prøvd mange av dine oppskrifter, og de er veldig gode. Ønsker deg og dine alt godt fremover.

 7. Hei Lars 🙂

  Jeg digger deg, og er en heiagjeng, bare så du vet det!
  Lykke til med små og store prosjekter i 2012, har skikkelig tru på at det blir et godt år! (Bedre enn 2011 for oss begge)

  Klem Gyri, som også begynner å få hodet på rett plass igjen.

  • Gyri 😉
   Digger deg også! 2011 ble et år med utfordringer for oss begge, og de rundt oss! Jeg har tro på 2012 🙂 Alt godt til deg og gutta! Klem Lars

 8. Hei, Lars:)

  For et fint innlegg. Nå MÅTTE jeg bare legge igjen en kommentar, selv om jeg frem til nå har vært en meget taus leser en stund – bare for å ønske deg og jentene dine all verdens varme og alt godt. Jeg håper for 2012 at det blir et velsignet år med masse god mat, og mange, mange smil for dere – forhåpentligvis flere smil enn i 2011 da;) Du har iallefall en veldig fin blogg, og at du nå «bare» spiser, syns jeg bare sier at du har et godt fokus til den nye jobben din. Lykke til med den; rusomsorg er jo også et kjempeviktig og spennende felt.

  Alt det beste,
  Maria (matglad sosionom;))

 9. Du virker som en fantastisk mann! Måtte 2012 bli et flott år for deg!!! Gleder meg til å følge bloggen din også fremover!

 10. Matbloggen din er alltid herlig fristende og inspirerende, og det var fint å få en oppdatering på hvordan det går på det personlige plan. Du virker som en veldig reflektert og sympatisk mann, jeg ønsker deg alt godt i det kommende året!

 11. Så fint skrevet, Lars! Jeg setter veldig stor pris på at du deler både oppskrifter og livsfilosofi med oss. Både når livet leves høyt oppe og litt lenger nede… Jeg ønsker deg alt godt for 2012 og gleder meg til å følge bloggen din videre 🙂

  • Hei Tonje, og takk for fine ord! Jeg tenker at det eneste som er interesant er helhet. Selv om bloggen ikke skal speile alt tenker jeg at det fint å vise at vi alle har et «helt» liv vi må leve. Alt godt til deg for 2012!
   L

 12. Velkommen tilbake! Har savnet de utenommatlige refleksjonene. Synes du skriver så fint om de nære ting som betyr noe for deg 🙂 Har fulgt deg omtrent fra oppstart, og gleder meg over at livet er «på stell» igjen. Masse lykke til med rusen, jeg holder meg fortsatt innen psyk…
  Beste ønsker fra Janne

  • Hei Janne, og takk for hyggelig kommentar! Jeg er litt trist over å forlate psyk, men gleder meg veldig til å ta fatt på nye spennende oppgaver 😉
   Alt godt, Lars

 13. Hei!

  Jeg vil bare si at jeg gleder meg til å lese matbloggen din videre! Jeg elsker mattipsene dine og synes også du er tøff som deler av privatlivet ditt også.
  Håper du får et flott 2012!

 14. Think I’m in love!
  Så herlig forhold til mat! Holdt følge med bloggen din i begynnelsen av 2011 men må innrømme at jeg falt litt fra men kommer sterkt tilbake nå! Og nå er det jo ekstra kjekt å kunne sitte å bla seg bakover blandt ufattelige oppskrifter. Det jeg liker best er at du klarer å blande inn det ekslusive/ lukseriøse i hverdagen. Å sette pris på små ting (som f.eks trøffelolje nå har gjort for eggene mine og maldonsalt har gjort for grytene) er viktigere enn mange tror og en kunst som en må minnes på. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *