Linguine med reker og fennikel

  

Den aller beste smaken og den fine fargen på ei reke sitter i skall og hodet. Ironisk nok er det den delen av reka som stort sett går rett i søpla eller over bryggekanten. I dag har jeg valgt å koke kraft på dette, og resultatet er en fantastisk kraft som blir base for en herlig pastasaus. Rekene blir lagt til side og bare strødd over retten som friske salt-bomber og garnityr. Jeg foretrekker å bruke linguine til slike pastaretter, men vil du bruke noe annet så bare kjør på. Det viktige her er rekekraften, fløte, hvitvin, tomater og fennikel.  
Det er nå rekene er på sitt beste så nyt dem nå i vintermånedene. At retten er fresh og lett nå før all julematen toger inn er også ganske deilig. Oppskriften er til 4.   
Dette trenger du: 

• 7-800 gram reker, ta vare på skall og selve reka

• 1 stor fennikel! Skåret i så tynne skiver du klare – selv bruker jeg ostehøvel

• 2 dl tørr hvitvin, eller eplemost

• 1/3l fløte

• 1 grovhakket gul løk

• 2 ss tomatpuré

• 1 pakke frosne, grønne erter

• 16 cherrytomater eller andre små modne tomater

• En raus neve finhakket dill

• 1 sitron

• Salt og pepper

• Litt revet parmesan

Slik gjør du det: 

 Start med å rense rekene. Ha selve rekene i en bolle og sett til side. Skallet har du i en gryte med en god olivenolje, grovhakket løk og tomatpuré. Fres det godt i noen minutter og hell på hvitvinen. La det fordampe noe og hell på fløten. Kok opp og smak til med salt, pepper og sitron. Hold varm.
 

 
Kok linguine som anvist på pakken.

 Forvell ertene og fennikel i kokende vann i 2 minutter, og ha det så over i sausen sammen med tomatene og den finhakkede dillen. Hell av pastavannet og ha linguine i sausen. Rør rundt så pastasausen blir godt fordelt. Legg opp pasta med saus i varme dype tallerkener. Avslutt med litt revet parmesan, frisk dill og noen dråper sitron. SPIS!  

  
Håper du lar deg friste og at du bruker reker selv om julematen fyller butikkene. God helg!  

2 tanker om “Linguine med reker og fennikel

  1. Dette så veldig godt ut og jeg tenkte å prøve å lage det. Men jeg oppfatter ikke helt når rekeskallet skal fjernes fra kraften og når rekene skal tilsettes?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *