Mandag 6. Februar render Samefolkets nasjonaldag. Jeg tyvstarter feiringen med å tilberede den viktigste råvaren Samene har, reinsdyr. Selv om jeg kanskje ikke har funnet de edleste kjøttstykkene er det ikke mindre godt og smakfullt. I dag har jeg tatt i bruk reinskav, som for de fleste er synonymt med Finnbiff. Jeg har valgt å steke reinskavet i smør og serverer det sammen på en potetrøsti sammen med kantarell, sjalottløk, god rømme og tyttebær. Retten slå godt an hjemme hos jentene mine. Klin til og lag dette til noen du er glad i. Oppskriften er til 4.
• 800 gram reinsdyrskav
• 2 sjalottløk, i tynne skiver
• Frisk timian
• To rause never tørket kantarell eller fersk sjampinjong
• 600 gram revet potet
• 100 gram revet hvitost
• Salt, pepper
• Tyttebær
• Rørosrømme eller seterrømme
• Godt smør til steking
Slik gjør du det:
Start med å rive poteter og ost. Ha det i en bolle og bland det sammen med litt finhakket frisk timian, salt og pepper.
Ha godt med smør i en varm teflonpanne og ha potetblandingen i panna. Trykk den godt ut i hele panna.
Stek potetkaken på middels varme i 5-7 minutter til den har en gylden overflate. Snu potetkaken ved å bruke en tallerken. Stek den videre i nye 7-8 minutter.
Mens potetkaken gjør seg på varmen steker du opp kantarell og løk. Bruker du tørket sopp så bløtlegger du den i kokende vann i 10-12 minutter før du steker den. Legg til side når det har fått en fin farge.
Så steker du reinsdyrskav i godt smør på sterkvarme. Salt og pepre underveis.
Så finner du frem tallerkener. Legg opp en bit poteteøsti på hver tallerkene. Ha på en ss rømme og topp med reinsdyrskav og stekt kantarell. Pynt til slutt med litt frisk timian og tyttebær.