Finnes det noen måned i året hvor det er mer naturlig å spise laks enn mai måned?! Hjemme hos meg så er laks en råvare som gjerne spises hele året, og kanskje særlig på alle de «røde» dagene i mai. Rød dag = rød fisk.
Dette er en perfekt rett å smelle sammen etter en lang uke og som jeg synes passer perfekt en lat fredag som i dag. Om du har barn i huset er dette en super måte å «kamuflere» fisk overfor de små kroppene om de er skeptiske til dette. Mine musefletter elsker denne pastaretten med prinsessefisk, helt uten å vite noe som helst om at de spiser røkt fisk! Oppskriften er til 4 personer.
Dette trenger du:
- 200 gram røkelaks
- 6-7 vårløk, snittet i tynne skiver
- 1 raus neve frisk dill
- 1 rødløk, finhakket
- 1 ts tørket chili, knust (eller en hel fersk, rød chili)
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- Pasta etter eget ønske, jeg valgte tagliatelle, fullkornpasta
- 5 hele tomater, skollet og kuttet i små terninger
- 1 sitron
- God rapsolje eller smør til steking
- 2 dl matfløte
- 2 ss creme fraish ( kan sløyfes og heller ta 3 dl matfløte)
Start med å lage et snitt (kryss) i bunnen på tomatene og kok dem i 1-2 minutter. Ha dem så rett over i isvann, del i fire, fjern kjernen og kutt tomatkjøttet i terninger.
Kok opp lettsaltet vann og kok pastaen som anvist på pakken. Kok heller litt mindre enn for lenge – det skal være litt motstand i pastaen.
Finn frem en panne med høye kanter (eller ei gryte om du vil). Sautert løk, hvitløk og tomater i rapsolje/smør til løken har blitt blank og nesten gjennomsiktig. Ha så på matfløte og creme fraish, kok opp. Når det har fått et lite oppkok har du i 2/3 av røkelaksen og 2/3 av vårløken. La det hele få 2 -3 minutter på svak varme. Ha så i 2/3 av dillen og smak til med salt og saft fra en sitron. Ha så pastaen over i sausen, bland godt og la pastaen suge til seg sausen i et par minutter. Finn tilslutt frem varme, dype tallerkener og ha i pasta med saus. Dryss så over resten av laksen, vårløken og dill – SPIS!
Håper du lar deg friste og at det blir pasta med røkelaks og dill hjemme hos deg en av dagene!
Nam nam #Vannimunnen
🙂
Kjempegodt og raskt ekspedert! Tvillingene (13) som er inspirert av «Fire stjerners middag» ga retten terningkast fem. Det er et familievennlig kvalitetsstempel. 😉
Blir jo bare glad av at maten treffer hele slekta – kos dere!