Reste-pasta

(Luksus) reste-pasta

Har du noen likhetstrekk med gjennomsnittsnordmannen så har du hatt en god julehøytid og kost deg med god mat. Gode måltider med mange tilbords kan gjøre det vanskelig å beregne hvor mye man skal handle inn av de forskjellige råvarene, og faren for å sitte igjen med mer mat enn man trenger er stor. Slik har det også vær hjemme hos oss i jula. Etter en runde i kjøleskap og skuffer så jeg at jeg hadde mange godsaker som tilsammen kunne bli en overraskende og digg middag denne uken.

Noen skiver røkt ørret, en skvett fløte, litt parmesan og litt løk ga meg skikkelig lyst til å forvandle det som tiltenkt en lang frokost i romjula til en deilig hverdagsmiddag for meg og jentene i huset. Så min oppfordring er, ta en titt ekstra før du løper I butikken i dag. Kanskje har du noen rester som kan mette gjengen din I kjøleskapet allerede! Oppskriften er til 4.

Dette trenger du:

• 200 gram røkt ørret

• 2 sjalottløk, kuttet i tynne ringer

• ½ fennikel, kuttet i tynne ringer

• ½ rød chili, finhakket

• ½ grønn chili, finhakket

• 2 fedd hvitløk, finhakket

• 3 dl fløte

• 1 dl tørr hvitvin

• Litt dill

• Tørket pasta – jeg brukte tagliatelle

• 1 sitron

• 1 neve revet parmesan

Slik gjør du det:

Start med å kutte løk, chili, hvitløk og fennikel som beskrevet over. Ha det over i ei panne med litt olje og la det surre til det blir mykt og blankt. Ha så på en klunk hvitvin og kok ut pannen.

Bland sammen fløte, 1 dl vann, saften fra ½ sitron og litt revet parmesan i en bolle og hell det over grønnsakene. Kok opp og senk varmen. Rett før servering kutter du den røkte ørreten i terninger og vender du inn 2/3 av fisken i sausen.

Kok pasta som anvist på pakken. Hell av vannet når tagliatellen er ferdig og ha pastaen over i pannen med pastasausen. Rør forsiktig rundt og la pastaen trekke til seg sausen. Er sausen for tykk kan du spe med litt av kokevannet fra pastaen.

Finn frem 4 varme tallerkener og legg opp godt med pasta og saus på hver. Fordel de siste bitene av ørreten og dryss over siste rest av den revne parmesanen. Avslutt med en liten dusk dill og noen dråper sitron.

Håper du tar utfordringen og koker noe digg av det du har i skapene etter jul. Det føles både lurt og godt!

Ha en strålende første helg i 2019!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *