Pizza variasjoner

Jeg kunne spist pizza hver dag, hele livet. Ideen gjærdeig, smeltet ost og topping av eget ønske er jo intet mindre enn fantastisk. Hjemme hos mamma og pappa på Gulset på 70- og 80-tallet var pizza en slager som kom på bordet et par ganger hver uke. Takket være mammas venninne, Solveig, som hadde vært i Amerika som utvekslingsstudent og tatt med seg pizzaoppskriften med hjem i bagasjen.

Jeg vet jeg har laget noen pizza oppskrifter tidligereog delt disse med dere I avisen og på bloggen min, men når ungene formelig ropte «pizza» da de kom hjem fra skolen i dag så bare måtte jeg ta frem et par nye variasjoner på denne elskede matretten. I tillegg til at dagens to pizzavariasjoner er nye så har jeg i dag også valgt å bryte med alle mine prinsipp – jeg bruker en ferdig bunn. Jeg lover at det ikke er latskap som ligger til grunn for dette. Saken er at jeg 9 av 10 ganger sverger til en klassisk hjemmelaget pizzabunn, men denne ferdiglagde steinovnsbunnen fra Lega takkebakst i Vinje, Telemark, er fantastisk god, og da særlig siden jeg har valgt å bruke litt mer delikate råvarer enn det jeg pleier på den vanlige fredagspizzaen. Så i dag er tomatsaus og byttet kjøttdeig byttet ut med bl.a. røkt ørret, cremefraish og pære. Deigene selges på gode butikker I Telemark, og en bunn er perfekt som en porsjonspizza.

Dette trenger du:

• Ferdig pizzabunn

• Fersk mozzarella

• Parmesan

• Crème fraishe

• 1 pære, kuttet I tynne båter

• 100 gram gorgonzola

• God skinke – type parmaskinke eller Coppaskinke

• 1 rødløk, kuttet I tynne skiver

• 150 gran røkelaks

• Gode, små tomater

Slik gjør du det:

Har du ikke tilgang på disse ferdige bunnene så lager du pizzadeig som du pleier. Får du tak i bunnene så væter du dem og legger dem på et bakepapir – la de ligge i ca 10 minutter å trekke til seg litt av fuktigheten

Pizza – røkelaks

Smør et tynt lag med crème fraishe på bunnen. Bryt opp mozzarella i biter og fordel over pizzaen.

Del tomatene i to og kutt rødløken fordel dette ut over osten. Topp til slutt pizzaen med røkelaks.

Stek pizzaen i ca 10 minutter. Ha pizzaen over på et brett og topp med litt frisk ruccola.

Pizza – pære & gorgonzola

Gjør som med oppskriften over og smør ut crème fraishe og fordel mozzarella på bunnen. Fordel båtene av pære og fordel gotgonzola over det hele. Pære og gorgonzola er en av de klassiske kombinasjonene i kjøkkenverden – har du ikke smakt det så benytt anledningen.

Stek så pizzaen i ca 10 minutter. Ha pizzaen over på et brett og fordel skinken.

Håper du lar deg inspirere til å sjekke ut litt alternative variasjoner på pizzaen hjemme hos deg. Husk – det finnes ingen regler, kun muligheter når det kommer til pizza. Ha en strålende og matglad helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *