Giant Meatballs

 Det finnes garantert like mange oppskrifter på kjøttboller som det finnes bestemødre i Italia. Her i dag har jeg laget en ny variant på kjøttbollene hjemme hos oss. Det gøye med kjøttboller er at du kan putte nesten hva som helst av krydderier og godsaker så lenge du har en base av en type kjøttdeig, egg og salt. I denne oppskriften har jeg tatt utgangspunkt i karbonadedeig, tilført fett og svinekjøtt fra den italienske pølsen salciccia, urter, løk, krydder, litt brødrasp og ikke minst en liten hemmelighet i kjernen av kjøttbollene – små mozzarellaballer, litt som flesket i en raspeball. Til kjøttbollene har jeg laget en klassisk tomatsaus. Her hjemme spiste vi kjøttbollene og tomatsausen på grillet landbrød, men både potetstappe og spagetti ville vært perfekt følge. Oppskriften er til 4.   

Dette trenger du

Kjøttbollene

• 600 gram karbonadedeig

• 200 gram salciccia, eller kjøttdeig av svin

• 1 rødløk, finhakket

• 1 egg

• En neve brødrasp eller panko

• En neve finhakket bladpersille

• 2 fedd hvitløk, finhakket

• 1 rød chili, finhakket

• Salt og pepper

• 8 små mozzarelline (små baller mozzarella)
 

 Tomatsaus

• 1 rødløk, finhakket

• 1 fedd hvitløk, finhakket

• 1 bunt vårløk, finsnittet i skiver

• 2 bokser hermetiske tomater

• 1 ss akasiahonning

Parmesan og bladpersille til topping  

       
Slik gjør du det:  

Start med å blande alle ingrediensene til kjøttbollene. Kna det forsiktig sammen så ikke bollene blir så kompakte. Del så farsen i 8 deler. Form hver del til en ball og lag et krater i hver bolle som du plasserer en mozzarelline i.   

 Avslutt med å forme farsen til en rund ball. Finn frem et ildfast fat og ha i litt olivenolje. Ha kjøttbollene i fatet og stek kjøttbollene i 25 minutter på 200 grader i ovnen.  

   
Mens kjøttbollene steker lager du tomatsausen.  

Stat med å ha løk, hvitløk og vårløk i en kjele med litt olivenolje. Sauter det til løken er blank.  

Ha på honningen og la det surre i nok et minutt på middels varme. Så har du i tomatene og koker opp. La sausen koke i minimum 10 minutter, smak til med salt og pepper. Hold varm.

Finn frem et fat og øs opp tomatsausen og legg opp kjøttbollene, dryss over litt bladpersille  og revet parmesan – spis!   

 Lar du deg friste? Uansett hva som ender på ditt bord i helgen – nyt folk og selskap. God helg!
 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *