Pastramisandwich

(null)Vinterferien står for døren og muligheten til lange dager på kjøkkenet åpner seg for noen, mens for andre er det lange dager ut på tur og kjappe løsninger på kjøkkenbenken som frister mest. Uansett jobb eller ferie, og preferanser på tidsbruk på kjøkkenet – dette er en rett som bør passe for alle. Hjemme på kjøkkenet hos meg er dette keiseren av latskapsmåltider. 10 minutters prepping så har du tidenes niste å grille i bålpanna etter skituren eller foran peisen etter en lang uke på jobb.(null)
Jeg har lenge ”glemt” slike digge sandwicher, men så ramlet jeg inn på en fantastisk lunsjrestaurant i København nylig og etter det har jeg spist variasjoner over tema flere dager på rad. Det er noe eget med varme, crunchy, nesten karamelliserte brødet med smeltet ost og (i overkant) mye digg kjøttpålegg. At dette er en hit hos ungene i huset bør ikke komme som noen overraskelse heller. Se på denne oppskriften som en veileder og fyll opp dine sandwitcher med ”alt” du synes er digg!  Oppskriften er til 4 rause sandwicher som metter selv den mest sultne skiløper.

  

Dette trenger du:

• 8 skiver godt brød
• 600 gram pastrami eller annen skinke/kjøttpålegg du liker
• Biff tomat
• Baby-spinat
• Cheddar

• Majones

• Sterk sennep – jeg brukte en trøffel-sennep

• Smør
• Provencekrydder – om du vil  Slik gjør du det:
Start med å smøre alle brødskivene på den ene siden med et raust lag med godt smør. Snu så skivene og smør 4 skiver med majones og 4 skiver med et tynt lag med sennep. Legg så på 150 gram pastrami/kjøttpålegg på skiven med sennep. Dryss over litt provencekrydder eller annet krydder du foretrekker.Fortsett med et lag med tomatskiver, et raust dryss med revet cheddar og topp med et lag med spinat. Helt til slutt legger du skiven med majones ned mot fyllet av sandwichen. 
    
  Varm opp en teflonpanne og stek sandwitchene på middels varme i Ca 4-5 minutter på hver side. Legg gjerne litt press på sandwitchene mens de steker.
 Når du har fått en gylden, deilig stekeskorpe tar du av sandwichene og deler dem i to. Server dem gjerne med noen saltbakte poteter og litt aioli, eller med litt potetgull. Hold deg fast for dette er digg.   

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *