Arakataka | matbaren

  Restaurant Arakataka har holdt det gående i mange år nå, men i august i år gjenåpnet de etter en renovasjon. I tillegg til at restauranten og kjøkken har fått et løft (det var meget bra før dette løftet også) så har de nå også startet opp med en barmeny. Konseptet er enkelt og genialt. Drop in, sett deg i baren, bestill en eller flere av smårettene og nyt fantastiske og rustikke småretter. Her får du fine dining, avslappet atmosfære, ingen reservasjon, åpningsrider som tillater at du er sulten til Kl 0100, fantastiske råvarer, gøye kombinasjoner og fantastiske smaker av kokken som står i baren og tilbereder maten rett foran deg. For en matnerd som meg er det en ekstra glede å kunne se hvordan kokken tilbereder maten, spørre om teknikk og råvarer og ikke minst kjenne lukten av retten som er på vei.  

grillet østers på the Big Green Egg, sjøgress og lardo

 Matbaren har allerede rukket å få noen signaturretter som østers, sellerirot med løyrogn, tartar av ørret og lam. Resten av menyen endres ukentlig.   

ørret-tartar

 
 
Etter noen dager med 17t arbeidsdager gikk jeg alene for å få en liten matbit i går kveld. Jeg var glad og lettet over at premieren på Årets juleturné hadde gått så fint og at jeg endelig hadde noen dager ferie fra sykehusjobb og kunne få fokusere på sang. Forventningene var høye etter å ha lest litt om bar-menyen, og forventningene ble mer enn innfridd.  

grillet kongekrabbe med estragonsmør

 En ekstra takk til den hyggelige hipsterkokken som slo av en prat med en som pleier å spise i ensommajestet, og som forsto at jeg satt pris på maten. 

 Sjekk ut bar-menyen på Arakataka neste gang du er i Oslo når ikke kebab’n på hjørnet frister!  

kamskjell-cheviche

 

fermentert sellerirotbrød med løyrogn

 

taco med kålrabi og pinnekjøtt

 

klippfiskboller

   
 

4 tanker om “Arakataka | matbaren

  1. Herlig, Lars! Jeg er stor fan av steder med matbar – eller vinbarer som også serverer mat. Perfekt for oss som «reiser alene» – ensjom majestet eller ikke! Arakataka har vært en favoritt i mange år og nå må jeg få prøvd meg på matbaren snart! Det er forresten en tøff matbar rett ved siden av også. Piscoteket må du også prøve om du ikke har vært der enda.

  2. Tilbaketråkk: The Food Bar at Arakataka - andershusa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *