Spagetti med kjøttsaus – for voksne…

DSC_5384Jeg husker så godt de dagene, de få dagene, vi fikk stekt kjøttdeig med spagetti og ketchup hjemme på 80-tallet. Det var rene festen med det vi da trodde var en italiensk gourmetrett. I dag har jeg forsøkt å rekapitulere minnet av denne retten ved å ta i bruk litt flere og andre råvarer. Målet har vært å skape samme lykkefølelse som jeg hadde som barn. For å få til det måtte jeg ha litt flere råvarer i gryta enn vi hadde på Gulsetmyra 22 i 1983. Retten er en smule mer kompleks nå, men den brakte virkelig minnene frem. Kjøttdeigen er byttet ut med en spicy italiensk pølse.DSC_5346 I tillegg har løk, hvitløk, tomater, brunt sukker og chili bidratt med sitt. En slik rett er for meg definisjonen av comfortfood. og passer perfekt som middag på en kald høstdag. Mads har funnet frem drikke til pasta med kjøttsaus, så den bør duge. Oppskriften er til 4 personer.DSC_5355

Dette trenger du:

 • 8 rå pølser av f.eks typen ”siciliana picante” (alternativt 600 gram kjøttdeig)
 • 2 rødløk, grovhakket
 • 4 fedd hvitløk, finhakket
 • 1-2 røde chili, finhakket
 • 3 ss tomatpure
 • 2 bokser gode hermetiske tomater
 • 1 ss tørket basilikum
 • ¼ ts sort pepper
 • 2 dl rødvin
 • 2 ss brunt sukker
 • litt frisk rosmarin
 • 1 raus neve revet parmesan
 • 500 g spagetti
 • olivenolje

Slik gjør du det:DSC_5347DSC_5350

Start med å ta ut den rå farsen fra pølsene. Ha litt olivenolje i ei panne med høye kanter og stek farsen som du ville stekt kjøttdeig. DSC_5372Når kjøttet har fått litt farge har du i løk, hvitløk og chili. La det surre på middels varme til løken har blitt myk. Ha i tomatpureen, rør godt og la den få 2-3 minutter i pannen slik at noe av bitterheten demper seg. DSC_5366DSC_5357Ha så i de hermetiske tomatene, brunt sukker, basilikum og rødvin. Kok opp og demp varmen. Nå skal det småkoke i 15-20 minutter. Smak til kjøttsausen med salt og pepper.

DSC_5352Mens kjøttsausen putrer koker du opp saltet vann og koker spagettien som anvist på pakken. Når spagettien er klar heller du av vannet og har spagetien tilbake i kjelen. Ha på litt olivenolje og rør rundt – dette for at spagettien ikke skal klebre seg.

Finn frem varme, dype tallerkener. Fordel spagettien og øs over kjøttsaus. Tilslutt har du over litt finhakket rosmarin og revet parmesan – SPIS!DSC_5374

Hva tror du – blir det en voksen variant av barndommens favorittrett hjemme hos deg? Uansett – ha en matglad helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *