Rå luksus på 1 – 2 – 3

IMG_3348.JPG

Noen ganger vil man ha det beste, men orker ikke tanken på å stå på kjøkkenet timesvis etter en lang arbeiddag. Mange velger da å bestille seg ferdig takeaway-mat hjem. Særlig sushi og herligheter fra det japanske kjøkkenet har blitt en stor favoritt de siste årene. Jeg er fan av slike enkle løsninger, og gjør det selv i blant. Allikevel må jeg si at dagens rett her i MAT er for enkel og kjapp til å kunne forsvares å kjøpe ferdig. Med mindre du ikke eier en skarp kniv så er dette sunn luksusmat som alle kan lykkes med hjemme.IMG_3362.JPG

Har du ikke laget sashimi tidligere så er herved utfordringen gitt! Vil du ha et større utvalg så forsøk deg gjerne på både makrellfilet, kamskjell og torsk som alternativ til laksen. Oppskriften er til 4 personer som en forrett eller til 2 som en hovedrett.

Som du kanskje har fått med deg så har Museflettene og jeg fått en utfordring fra GODFISK om å delta på satsningen «3xfisk». Målet er å få familier til å spise mer fisk og skalldyr. Et prosjekt som både jentene og jeg liker – vi liker nemlig fisk godt, og jeg som pappa er glad for at det finnes sunne, enkle oppskrifter som får ungene til å spise mer fisk – noe de trenger. Det er jentene som har valgt ukens 3 fiskemiddager og i dag kliner vi til med en noe skikkelig RÅTT! Er du nysgjerrig på prosjektet så gå inn på denne LINKEN – «3xfisk»IMG_3340.JPG

Dette trenger du:20140815-143729-52649373.jpg

  • 300 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 stk reddik
  • 10 cm rettich (grønnsak som kan sløyfes om du ikke får tak i den)
  • 2 ss lakserogn eller lodderogn
  • 0,5 ts wasabi
  • 3 ss sitron
  • 3 ss soyasaus
  • koriander, frisk
  • sesamfrø, sort

Slik gjør du det:

Skjær et jevnt stykke av laksefileten og skjær den i 2-3 mm tykke skiver. Selv brukte jeg en ferdig filitert salmalaks – da er det NULL svinn og du slipper unna ben og skinn. Skråskjær fileten, alltid mot trevlene i fiskekjøttet. Legg opp fiskeskivene på et egnet fat.IMG_3361.JPG

Skjær reddik i tynne skiver og rettich i tynne strimler. Jeg lyktes ikke å finne rettich på en hektisk onsdag, men digg ble det alikevel.IMG_9181.JPG

Bland lakserogn med wasabi. Press saften av sitron og bland med soyasaus.IMG_3358.JPGIMG_3359.JPG

Server sashimien med reddik, lakserogn, sesamfrø og koriander på toppen, og drypp sausen rundt – SPIS!IMG_3357.JPG

Nå, tar du en RÅ utfordringen i kveld? Uansett – spis noegodt og ha en stråle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *