kantarellen er her

Spagetti med kantarell og prosciuttoDSC_9304

Det beste i livet er gratis – et smil, et kjærtegn, et kompliment, varmende solstråler OG KANTARELL.  For nå er det nemlig bare å gå ut i skogen og hente med seg dagens hovedperson hjem – om du finner den. Vi har ”dessverre” hatt en tørr sommer her i Telemark, men jeg vet at det allikevel er funnet kantarell flere steder i vårt fylke allerede. Har du ikke lykken med deg så kan jeg trøste deg med at du finner kantarellen i butikkene også nå om dagen. Selv om det er tidlig i august kan jeg ikke la være å kjenne på at denne retten skal bli skikkelig digg å servere utover høsten. Her er det nemlig dype, gode høstsmaker og ”comfort” i bøtter og spann – perfekt akkompagnement til regn, vind, peis og stearinlys. Selv satser jeg på litt regn i helgen og tar en forsmak på høsten. Oppskriften er til 4.DSC_9266

Dette trenger du:

 • 300 gram kantarell
 • 150 gram prosciutto
 • 3 sjalottløk, finhakket
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 ss grovhakket frisk timian
 • 1/3 l fløte
 • 1 sitron, både zest og saft
 • salt og sort pepper
 • parmesan
 • bladpersille, grovhakket
 • ca 500 gram ønsket pasta, jeg brukte spagetti
 • usaltet smør til stekingDSC_9283

Slik gjør du det:

Dette er en rett som nesten gjør seg selv. Når du først har renset soppen, kuttet løk og hvitløk og hakket urtene er det bare å la retten falle på plass.DSC_9277

Kok opp lettsaltet vann og kok spagetti som anvist på pakken. Mens spagettien koker finner du frem en panne og sauterer løk og hvitløk i usaltet smør. Når løken har blitt blank og nesten gjennomsiktig har du i halvparten av kantarellen og finhakket timian. La det frese videre på middels varme til soppen har blitt gylden. Nå er et godt tidspunkt for å salte og pepre. Ha i fløten, kok opp, ha i zest fra en sitron og smak til med litt sitronsaft – hold det varmt.DSC_9288DSC_9293DSC_9296

Finn frem en ny panne og sett den på middels varme. Stek resten av kantarellene i usaltet smør – mer salt og pepper nå. Når soppen har fått en gylden og fin farge legger du den tilside. Tørk av pannen og stek så prosciuttoen. Du vil ha en sprø og crispy skinke– legg til side.DSC_9300

Når pastaen er ferdig kokt har du den over i pannen med soppsausen og blander det godt sammen. Finn så frem varme, store dype tallerkener og legg opp pasta med kantarellsaus på hver tallerken. Så har du resten av kantarellen og prosciuttoen over. Dryss tilslutt over revet parmesan og litt finsnittet bladpersille – SPIS!DSC_9302

Hva tror du – blir det spagetti med kantarell i kveld? Uansett, nyt sensommerkvelden!DSC_9312

2 tanker om “kantarellen er her

 1. Fant kantareller på søndag, bare en liten gåtur inn i skogen i Trondheim. Fasinert av at man bare kan gå ut og plukke! Masse bær var det også, så det må bli bærtur en dag. Og dette så veldig fristende ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *