Rødbeter ass

DSC_7047Jeg klarer bare ikke å la det være. Akkurat nå krever enkelte råvarer, som vanligvis spiller 2.fiolin, å ha «the leading role». Forrige uke var det blomkålen, og suppen basert på denne som fikk spalteplassen. I dag er det rødbet.DSC_6988

For de fleste av oss mest brukt i syltet utgave, som følge til leverposteien på brødskiva. I denne retten har den fått følge av rapsolje, hvitløk og oregano i ovnen. Resultatet er en sødmefull lekkerhet som bare må prøves – tro meg! Oppskriften er som vanlig til 4 personer.DSC_7034

Dette trenger du:

 • 8 ferske rødbeter, kuttet i båter
 • 10 fedd hvitløk
 • frisk oregano
 • tørket pasta til 4, jeg brukte «skruer»
 • 200 gram chevre, gjerne den norske varianten fra Haukeli – den er fantastisk
 • en raus neve valnøtter
 • 2 deler god olivenolje eller kaldpresset rapsolje, 1 del god balsamico, salt & pepper
 • 200 gram serrano-skinkeDSC_7020

Slik gjør du det:
Start med å vaske rødbeter og kutt dem i båter. Ha rødbetene i et ildfast fat sammen med hele hvitløksfedd, litt oregano, godt med maldonsalt og nykvernet pepper. Ha over en god klunk rapsolje. Bland dette så sammen med hendene og sett herligheten inn i en forvarmet ovn (200 grader) og la det stå i ca. 20 minutter eller til sødbetene er møre.DSC_7023

Mens rødbetene gjør seg selv, koker du pastaen i lettsaltet vann, som anvist på pakken. Bland sammen 8 ss rapsolje og 4 ss balsamico og smak til med salt.DSC_7028DSC_7043 Når pastaen er ferdig kokt heller du av vannet og blander pastaen med dressingen. Ha pastaskruene i fire dype tallerkener. Ha over rødbeter, hvitløk, chevre og valnøtter. Pynt til slutt med litt frisk oregano – server og SPIS!DSC_7065

Den syrlige dressingen, de søte rødbetene, den salte skinken, den karakteristiske smaken av den hvite geitosten og tyggemotstanden i nøttene danner tilsammen en helt utrolig god helhet. Jeg sier det igjen, spis de fantastiske råvarene fra jordene der du bor nå som de er i sesong. Ha en strålende helg og kok noe godt til de du er glad i!DSC_7017FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM @larsspiser og på FACEBOOK

DSC_7047

12 tanker om “Rødbeter ass

 1. Dette så helt fantastisk ut og må prøves i helgen. Elsker bloggen din Larsalste, fra tidligere er chrevresalaten din og chorizopastaoppskriften din blant mine favoritter. Takk for masse inspirasjon:))

  • Oj, så gøy at du lar deg inspirere av oppskriftene mine! Håper virkelig at denne pastaretten faller i smak også 🙂 mathilsen larsspiser

 2. Hei Lars. Slafs til denne oppskriften. Denne gleder jeg meg til å prøve. Må bare huske å ikke bruke oppskriften fra dagens TA(flire) selv om rabarbra crumbelen ser smashing ut:-) Nå har jeg snart lest HELE bloggen din, dvs ALLE bligginnleggene og det er utstedt forbud mot å lese på «paden» i senga da jeg stadig bryter ut i krampelatter som ender med store hiks og Saken» ved siden av blir liggende å riste, hvilket er godt gjort i og med at han er 1,97 høy og noen kilo etter 99 talket. Du skriver så innmari bra, og oppskriftene dine er herlige og lettfattelige. Skal kysse hyttenabo Kjersti som introduserte meg for den i sommer over ett måltid med foie gras( Ja det er godt) Du ar reddet høsten, blir nok mange av oppskriftene dine i løpet av høsten. Ha en super helg og takk for en super blogg:-) Mvh. Lisa

 3. Denne oppskriften skal prøves. Har aldri laget mat med rødbeter tidligere. Skreller du dem eller har du skallet på? Kan i såfall skallet spises?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *