Slow roasted pork belly & coleslaw

DSC_6304Jeg vet ikke hvordan det er hjemme hos deg, men her hjemme på kjøkkenet hos meg brukes det stadig dyrere ingredienser når sommeren kommer. Skalldyr og fisk på fat ække billig. Heller ikke kjøttet som svis av på grillen er særlig behagelig på lommeboka, i hvertfall om du finner frem godsakene i kjøttdisken . Det er derfor ekstra gøy å finne frem til oppskrifter og råvarer som både tar høyde for kresen gane og feriebudsjett. Jeg har derfor valgt å finne frem til en råvare i dag som er helt fantastisk og rimelig. Det eneste som kanskje trekker litt ned er at det trenger litt lang tid før det er klart, så du må planlegge det litt. Det fine er at du rekker å både slå plenen, lufte hunden og gå på en fotballkamp mens retten lager seg selv!DSC_6249 Hovedrollen er i dag gitt til sidestykket på grisen. På engelsk kalles dette ”pork belly” og amerikanerne elsker å langtids grille dette stykket. Ideelt sett har du en ”smoker”, men det funker fint å langtidssteke i komfyren for så å grille kjøttet i 10-15 minutter før servering. Kjøttet har jeg valgt å servere sammen med en ”coleslaw” og barbeque-saus – som en raus sandwitch. Skikkelig digg syntes både jeg og museflettene.DSC_6281

Oppskriften er til 4.

Dette trenger du:

 • 1 kg fersk sidestykke av gris
 • 1 ts paprika, helst røkt
 •  2 ts cumin, malt
 •  1 ts knuste korianderfrø
 •  1 ts malt chili
 •  1 rød chilli, finhakket
 •  1 ts sennepspulver
 • 300 gram sommerkål
 • 1 stor gulrot
 • 1 grønt, syrlig eple – f.eks Granny Smith
 •  ½ dl majones
 • 1 dl creme fraish
 • 2-3 ss saft av sitron
 • 2 ss HP-saus
 • 3 ss finhakket sylteagurk
 • salt & pepper
 • grove hamburgerbrød
 • bbq-sausDSC_6256

Slik gjør du det:

Dagen før – fjern “skinnet” fra sidestykket. Bland alle krydderne og den finhakkede chili`n sammen og “rub” det godt inn i kjøttet. Pakk så kjøttet inn i plast og legg det i kjøleskapet natten over. Jeg brukte oppskriften til å sjekke ut vakumeringsmaskinen, mitt nye leketøy på kjøkkenet fra OBH-Nordica. Saken er at når du vakumerer kjøttet med dry-rub`n så vil kjøttet ta til seg mer av smakene enn om du bare pakker det inn i plast. Sjekk HER om du er interessert i mitt forrige innlegg om VAKUM.DSC_6263

Dagen du skal servere – ha kjøttstykket i en ildfast form sammen med en klunk rapsolje og sett det inn ovnen på 140 grader og glem det hele i ca 4 timer. Når det har gått 3 timer tenner du grillen.DSC_6291

Mens grillen blir varm og kjøttet “slowroaster” i ovnen lager du coleslawen. Finn frem en stor bolle og fyll den med finstrimlet sommerkål, 1 revet gulrot, 1 eple I små staver eller terninger, finhakkede sylteagurk, crème fraish, majones og HP-sauce.DSC_6289DSC_6283 Bland det hele godt sammen og smak til med saft av sitron, salt og sort pepper. Sett kaldt til du skal servere.DSC_6294

Ta kjøttet ut av ovnen etter 4 timer og tad et med ut på grillen for å gi det en siste runde på skikkelig varme. Nå skal kjøttet svies av og mallet er en skikkelig stekeskorpe. Snu kjøttet hyppig.DSC_6272DSC_6297

Nå er det bare å servere – Fin frem grillede hamburgerbrød, ha på rikelig med coleslaw, legg på skiver av kjøtt og server med en god bbq-saus.DSC_6298

Håper du lar deg friste og prøver ut dette på grillen i løpet av ferien. God helg!

6 tanker om “Slow roasted pork belly & coleslaw

 1. Heisann Lars!

  Ser knallgodt ut og skal prøves ut men tror jeg kjører litt lavere varme i ovnen for mer saftig. Noe du har prøvd?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *