vakum

DSC_5327Har du hørt om vakum? klart du har – alle har hørt om vakum! Mye av det du kjøper av varer på butiken er vakumpakket – tenkt på hvorfor? Saken er at når du vakumpakker mat, enten det er kjøtt eller grønnsaker så øker holdbarheten betraktelig. De færeste av oss vakumerer maten hjemme, men det burde vi kanskje! Jeg har startet hjemme hos meg.

Jeg er ikke en av dem som har spiskammerset fullt. Jeg, som de fleste andre ukehandler ikke, men kjøper inn råvarer fortløpende som skal ende på dagens middagsbord.

For de av dere som faktisk handler inn for en uke av gangen er en vakumeringsmaskin genialt. For min del vil jeg ha bruk for en vakumeringsmaskin til 3 ting: 1) vakumere kjøtt/fisk sammen med marinder/urter/smaksforsterkere – det som skjer nemlig når du vakumerer en råvare sammen med f.eks en marinade, er at smakene trenger hurtigere inn i råvaren. 2) Sous vide – vil du langtidsbehandle kjøtt/fisk/grønnsaker i vannbad kan du vakumere det og kontrollere varmen over tid og få det kjipeste kjøttstykke mørt. (Du vil da også trenge en sous vide-masiken eller bruke termometer og stå lenge ved grytene. 3) Om jeg ikke handler inn for lang tid av gangen så har jeg uansett alltid råvarer til overs, og i stedet for at disse blir dårlige i kjøleskapet så forlenger du holdbarheten betraktelig ved å vakumere dem.DSC_5312

For noen uker siden fik jeg tilsendt en vakumeringsmaskin fra OBH-Nordica. Jeg har forsøkt den ut både til marinering av kjøtt og fisk, og jeg har forlenget levetiden til både asparges, spinat, laks og svin. Personlig gleder jeg meg mest til å ta den i bruk så fort jeg har fått Sous Vide-sirkulator i hus, men uansett er dette et velkomment tilskudd i mitt arsenal av kjøkkenutstyr!DSC_5326

Er du nysgjerrig på vakumering og på OBH-nordica`s produkter kan du finne bra informajson her:

OBH NORDICA – sjekk siden for å se produkt informasjon

SOUS VIDE – sjekk siden til sous vide Norge

VAKUMERING – les hva hobbykokken skriver om Vakumering/sous vide

Her ser du en oppskrift hvor jeg har hurtig-marinert ved hjelp av Vakumeringsmaskinen fra OBH-Nordica. Jeg kommer til å blogge mer om mulighetene og fordelene som ligger i å ha en vakumeringsmaskin hjemme på kjøkkenet gjennom sommeren – følg med!DSC_5325DSC_5326DSC_5341

2 tanker om “vakum

  1. Tilbaketråkk: Slow roasted pork belly & coleslaw | Lars spiser, drikker & synser

  2. Er det mulig å vakumere større kjøttstykker som f.eks. 1 kilo reinsdyrsteik med akkurat denne maskinen? Og når man vakuumerer med marinade, hvordan hindrer man at marinaden suges inn i maskinen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *