grillet gris, raita & rotgrønnsaker

DSC_5341Etter en fantastisk 17.mai og pinse med veiende flagg, temperaturer (i luften) som lurte blant annet meg til å teste badevannet i sjøen og lyse kvelder som bare ropte på GRILLING må man jo bli glad. Hvordan været er når du leser dette vet jeg ikke, men finn frem grillen uansett og kjenn smaken av sommeren – den kommer nå, samme hva!

Jeg har valgt å bruke ytrefilet av svin i dag. Rette funker like fint med indrefilet eller med strimlet svinekotelett – it`s up to you og matbudsjettet.

Dette er en veldig enkel og lett rett og lage, men det er fint å ha litt tid. For kjøttet trenger litt tid i marinaden og raita`n blir bare bedre om den blir laget noen timer før du skal sette den til livs. Retten har et lite streif av India over seg og blandingen av det søte, sterke og friske funker utrolig fint til det grillede svinekjøtte – gi det et forsøk! Oppskriften er til 4. DSC_5338

Dette trenger du:

 • 800 gram ytrefilet av svin
 • 6 gulrøtter
 • 4 persillerot
 • 2 ss revet, frisk ingefær
 • 4 fedd hvitløk
 • 1 lime
 • 3 dl gresk yoghurt/matyoghurt
 • 1 potte frisk koriander
 • 1 ts malt spisskummen
 • 1-2 ts garam masala
 • 1 ts chilipulver
 • 1 ss akasiahonning
 • 1 appelsin (saften av denne)
 • salt
 • pepper
 • rapsoljeDSC_5321

Slik gjør du:

Start med å lage marinaden til kjøttet. Bland sammen 3 ss rapsolje, saften av ½ lime og zesten av ½ lime, 2 finhakkede hvitløksfedd og 2 ss finrevet ingefær i en bolle. Kutt kjøttet i biter (3×3 cm) og bland det godt sammen med marinaden. Sett det kalt i minimum 1 time. Jeg vakuumerte kjøttet med marinaden – da får du marinaden hurtigere inn i kjøttet.DSC_5325DSC_5327

DSC_5332 (1)Så er det raita`n. Bland sammen yoghurt , 2 finhakkede fedd hvitløk, saften av ½ lime og finhakket koriander. Smak til med salt og sort pepper. Sett kaldt.DSC_5335

Skrell gulrot og persillerot og del dem i staver (som på bildet). Ha dem så i en varm panne sammen med litt rapsolje. Ha på garam marsale og spisskummen og la det frese sammen med grønnsakene i 2-3 minutter. Ha så på appelsinsaften og akasiahonningen. Rør litt på det hele og sett det inn i ovnen i 15 minutter (200 grader) til grønnsakene er møre.DSC_5339

Mens rotgrønnsakene gjør seg ferdige i ovnen trer du svinekjøttet på grillspyd og griller kjøttet slik du ønsker det. Selv griller jeg det kjapt på direkte varme på alle kanter før jeg lar det ”hvile” seg inn på indirekte varme i noen minutter.DSC_5347

Server grillspydene med de ”indiske” rotgrønnsakene og koriander-raita. Dette vil du virkelig ikke angre på at du har laget! Ha en strålende helg med mat, drikke og gode opplevelser. God helg!

3 tanker om “grillet gris, raita & rotgrønnsaker

 1. Jeg bruker mye kanel og litt salt på mine «indiske» bakte gulrøtter. Rart å bruke kanskje, men veldig godt. Ungene elsker det.

 2. Tilbaketråkk: vakum | Lars spiser, drikker & synser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *