rød biff-pasta i en fei…

Jeg våknet til minus 2 grader og krystallklar høstluft i dag – rett og slett til å bli glad av. Museflettene sto også begge opp på riktig ben og morgenen var super. At vi hadde laget klar invitasjoner til neste ukes HALLOWEEN-FEST som skulle leveres til museflettevenner gjorde sitt til at klær, fletter og frokost gikk som en lek – jentene kunne ikke komme seg fort nok av sted for å få delt ut invitasjoner. Aner ikke helt hvorfor jeg skribler i vei om dette, men tror det er fordi en slik morgen reddet en ellers intens og arbeidsom fredag.

NÅ er det helg og jeg har fullstendig blanke ark. Museflettene skal kose seg med moren sin, mens jeg ikke har en eneste avtale før mandag morgen kl 0800 #denfølelsen #elskerdet

Men så til litt mat. Etter en uke med lite koking bare måtte jeg ha i meg noe som smakte da jeg kom hjem. Uten å ha vært i butikken på veien hjem, stupte jeg inn i skuffer og skap for å se om det var noe jeg kunne smelle sammen. Da jeg så at jeg både hadde en feit entrecote, fløte, mozzerella i skapet (i tillegg til et noe over gjennomsnittet goft utstyrt kjøleskap) landet jeg på en pastarett som du kan sjekke ut under. Oppskriften er til to, for jeg var sulten og spiste som to…

Dette trenger du:

 • 250 gram entrecote
 • pasta – jeg hadde fullkorn, pastaskruer
 • 1 pose med fersk mozzerella (har du ikke det, så bruk annen ost)
 • en neve cherry-tomater
 • 2 grillede paprika, uten skall
 • 2 fedd hvitløk
 • 1/2 rød chili
 • 3 ss rød pesto (tomat&chili – ferdig på glass)
 • 1/3 l matfløte
 • litt urter om du har
 • salt & pepper

Slik gjør du det:

Start med å kok pastaen etter anvisning på pakken. Kok den «al dente» – du vil ha litt å tygge i.

Samtidig med pastaen har du tomatene i en ildfast form som du setter i ovnen på 200 grader til de «faller» litt fra hverandre.

Smør inn entrecote`n med god olje, salt og pepper. Stek den i grillpanne eller stekepanne, 2-3 minutter på sterk varme og sett pannen tilside. La kjøttet hvile i pannen i ca 10 minutter. Jeg liker at kjøttet i en slik rett blir litt «svidd», men fremdeles har en rød kjerne.

Så har du finhakket hvitløk, rød-pesto og fløte i en lien gryte. Rør det godt sammen og la det få et oppkok. Ha i snittet, grillet paprika og hold varmt. Smak til med salt og pepper.

Bland så den kokte pastaen sammen med sausen og la det putre sammen i et par minutter. Så legger du alt opp på varme tallerkener. Pasta med rød saus, tomater, biter av mozzerella og skiver av entrecote. Dryss til slutt over litt fisnittet røs chie, en stråle god olivenolje og pynt med litt urter.

Dette er en rett som smaker mye, går fort å lage og som virkelig setter deg i stend til å tåle helgens strabaser! Jeg er herved klar til å møte hva en som måtte fylle mine «blanke ark».

God helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *