Biffsnadder

Jeg innrømmer det først som sist, biffsnadder er noe jeg alltid har tenkt er litt ”harry”. Men så kom en av museflettene å spurte meg tidligere i uken om vi ikke kunne spise noe godt, sånn mat som ”de andre” spiser. Ojojoj, tenkte jeg. Er jeg i ferd med å gjøre ungene jålete. Så jeg tok meg i skinnet og foreslo noen retter. Etter familieråd endte vi opp med retten ”biffsnadder”. Etter å ha gått gjennom hodet på hva biffsnadder med tilbehør pleier å være så tok jeg noen grep og lagde min egen variant. En variant som er litt mer sunn enn ”pommes frites-varianten”. At dette også skulle vise seg å være en genial måte å få museflettene til å sluke grønnsaker på ante jeg lite om da jeg før gjennom butikken, men fra og med nå er dette en variant vi kommer til å gjenta hjemme hos oss.

Dette er en oppskrift til 4. Dette trenger du, og slik gjør du det:

Grønnsakene – Start med de ovnsbakte grønnsakene. Her er det bare fantasien som hindrer deg. Selv valgte jeg pastinakk og søtpotet.

Skrell 4 pastinakk og 10 mellomstore søtpoteter.

 

Del dem i båter og ha dem over i et ildfast fat. Ha på en god klype maldonsalt – her kan du være litt raus for dette er grønnsaker som blir veldig søte når du baker dem i ovenen, sort nykvernet pepper, litt finhakket rosmarin og 1 dl god olivenolje. Bland det hele godt med hendene og sett det inn midt i ovnen på 200 grader til de er møre og har fått en fin stekeskorpe. I min ovn tok det ca 20 minutter med varmluft.

Ha noen gode cherry-tomater (3-4 stk per person) og en klunk olivenolje i et ildfast fat. Ha det inn i ovnen de siste 10 minuttene sammen med de andre grønnsakene.

 

 

 

Mens grønnsakene gjør seg selv i ovnen river du 3-400 gram østersopp i passe biter og steker dem sammen med 2 finhakkede fedd hvitløk og noen blad finhakket rosmarin. Stek på sterk varme, med olje slik at soppen får en litt crispy overflate – hold varm.

 

 

Bearnaise

Dette er ingen enkelsaus å lage om du ikke er nøye med temperaturen. Det er nesten pinlig men i dette tilfelle valgte jeg å forsøke meg på en ferdig bearnaise fra Jacob`s. Det værste var at den var virkelig god. Er du en ekte husmor,hobbykokk eller en med god tid så lag bearnaisen fra bunnen av – den blir bedre, men dette var faktisk en utrolig god erstatning for en stresset alenefar som prøver å få timene til å strekke til nå på tampen av november.

Kjøttet

Jeg valgte å kjøpe 600 gram entrecôte. Det har litt bedre og mer smak enn indrefilet og er mørere enn mørbrad. Sørg for at kjøttet holder romtemperatur når du starter. Del kjøttet i cm tykke strimler og stek dem i smør og olje.

 

Ha på salt og sort pepper mens du steker. Stek litt av gangen slik at du får fin stekeskorpe. Steker du alt på en gang er det en fare for at temperaturen i panna synker, og kjøttet begynner å koke – dit vil du ikke!

 

Så er det bare å legge det hele opp på varme tallerkener – SPIS. Det skal jeg love deg at vi gjorde.

Til denne retten vil nok Jean Panis Allo Allo Cabernet Sauvignon Merlot 2009, som Mads kroner med 6 på terningen, fungere godt.

 

Ha en strålende helg!

 

 

 

9 tanker om “Biffsnadder

 1. Dette må jeg prøve! Jeg har en mann som er alt for kresen, så her må jeg prøve å «lure i han» for at han skal spise. Han er akkurat som barna «liker ikke» «vil ikke ha» «nei» «ikke løk» haha 🙂

 2. Her må jeg skyte inn en pitteliten ting.

  Jeg elsker bernaise, og jeg elsker det du presenterer her, men i motsetning til deg er ikke jeg av den franske, fancy typen…om du skjønner. Så franske sauser ol er jeg ikke god på. Da vi i husstanden prøvde Jacobs bearnaise for en tid siden var det fordi jeg syns Knorr sin er smakløs og kjedelig.

  Det skulle vi aldri gjort, for den Jacobs var helt forferdelig vond i forhold til hjemmelaget bearnaise. Så ille at jeg var dårlig resten av kvelden. Så ærlig må jeg være.

  Så når du sier den var utrolig god…så skjønner jeg ikke hvordan mennesker kan smake ting så forskjellig 🙂

  • Hmmm…
   Smaken er som baken – delt?!
   Jeg istemmer glatt at dette ikke kan måles med hjemmelaget b.saus, men jeg (og museflettene) mente at dette var et bra og raskt alternativ som fungerte skikkelig bra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *