Hest på skogstur i Italia

”Hest er best” mener Museflettene, og etter besøk på stallen i forrige uke var saken klar, vi bare måtte få oss hest. Som alenepappa til to musefletter, bosatt i et villastrøk «midt» i byen var jeg mer betenkt. Jeg kan mye jeg, men hest var jeg meget usikker på. Etter dager med forhandlinger ga jeg etter og gikk med på et kompromiss. Museflettene skulle få hest. Jeg ser at de ikke var like fornøyde med løsningen som meg selv, men jeg var til gjengjeld særs godt fornøyd. Som sagt så gjort, og jeg gikk til innkjøp av hest. Etter at den endelig var kommet i hus og gjorde alle forberedelser. Endelig var vi klar for hest – til middag!

Ifølge Eivind Hellstrøm er hestebiff den beste biffen. Da han selv var læregutt på Grand Hotell i Oslo serverte de kun hestekjøtt når gjestene bestilte biff. De gangene stamkundene klagde på biffen, var de gangene de hadde gått tom for hest og servert storfe.

Jeg innrømmer det, siden dette er min blogg hvor du er invitert inn i «mitt liv», jeg har aldri laget hestebiff tidligere. Derfor har jeg valgt å tilberede den akkurat slik jeg alltid varmebehandler en biff.

Siden Mads har tatt frem Compromesso Valpolicella Ripasso, 2009 tenkte jeg at jeg ville lage en italie