Når Mads reiser til midtøsten gjør jeg det også. Derfor har jeg valgt å lage en rett med arabiske smaker. Her er det mørbrad (bruk gjerne lammekjøtt om du får tak i) marinert med kanel, fenikkel, koriander, paprika og cayenne, Tabbouleh med bygg-ris, hummus og en salsa mojo. Tabbouleh er en libanesisk ”side-dish” som passer perfekt til stekt eller grillet kjøtt og fisk. Tabbouleh er både mettende og skikkelig friskt. Her er det sunn, frisk, hot og smaksrik mat. Kanskje noe å lage hjemme hos deg i helgen?! Oppskriften er til 4 personer.
- 800 gram mørbrad i terninger. Jeg brukte mørbrad av storfe, men får du tak i lammekjøtt er det supert.
- ½ ts kanel
- 1 ts røkt paprika
- 1 ts knuste korianderfrø
- 1 ts gurkemeie
- ½ ts nellik
- ½ cayennepepper
Salsa Mojo
Tabbouleh
- 1 raus neve bladpersille, finhakket
- 1 raus neve mynte, finhakket
- 15 cherrytomater, finhakket
- 3 ss olivenolje
- 5-5 vårløk, finhakket
- salt og pepper
- saft av ½ sitron
- 2 dl byggris, kokt som anvist på pakken og avkjølt noe
Hummus
- 1 boks kikerter
- 1 fed hvitløk, finhakket
- ½ dl vann
- 3 ss tahini
- sitron
- salt & pepper
Start med i kutt kjøttet i terninger (2×3 cm) Bland sammen krydderiene og vend kjøttet i krydderblandingen. Har du muligheten til å vakumere kjøttet så har du 2 ss olje i en vakumpose sammen med det krydrede kjøttet og vakumerer det. Selv lot jeg kjøttet marienere i vakum i 2 timer og det ble supert. Har du liten tid så er la kjøttet marinere den tiden du har – vakum eller ei!
Stek kjøttet i en varm jerngryte eller panne (50/50 olje/smør) Salt kjøttet mens du steker det. Stek kjøttet etter ønske. Jeg liker det med en rosa kjerne og stekte det i 2-3 minutter på alle sider.
Tabbouleh
Bland sammen urter, vårløk, olje, tomater og byggris. Smak til med salt, pepper og sitron.
Salsa mojo
Del den grillede paprikaen i grove biter og ha dem i en liten gryte sammen med olje og hvitløk. Kok opp og la det putre noen minutter på sva varme. Kjør til en glatt masse med en stavmikser – hold varm til servering.
Hummus:
Hell vannet av kikertene og skyll dem godt i kaldt vann. Kjør dem så med stavmikseren sammen med hvitløk, vann og tahini. Smak til med sitronsaft og litt salt.
Så er det bare å sette alt på bordet og la folket nyte herligheten. Ha en strålende helg!
steik! her var det altfor mye som frister…takk!