Arabiske fristelser

20140403-090041.jpgNår Mads reiser til midtøsten gjør jeg det også. Derfor har jeg valgt å lage en rett med arabiske smaker. Her er det mørbrad (bruk gjerne lammekjøtt om du får tak i) marinert med kanel, fenikkel, koriander, paprika og cayenne, Tabbouleh med bygg-ris, hummus og en salsa mojo. Tabbouleh er en libanesisk ”side-dish” som passer perfekt til stekt eller grillet kjøtt og fisk. Tabbouleh er både mettende og skikkelig friskt. Her er det sunn, frisk, hot og smaksrik mat. Kanskje noe å lage hjemme hos deg i helgen?! Oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du:

Kjøttet20140403-085643.jpg

  • 800 gram mørbrad i terninger. Jeg brukte  mørbrad av storfe, men får du tak i lammekjøtt er det supert.
  • ½ ts kanel
  • 1 ts røkt paprika
  • 1 ts knuste korianderfrø
  • 1 ts gurkemeie
  • ½  ts nellik
  • ½ cayennepepper20140403-085841.jpg

Salsa Mojo

  • 1 glass pimientos (grillet paprika)
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss god olivenolje20140403-090108.jpg

Tabbouleh

  • 1 raus neve bladpersille, finhakket
  • 1 raus neve mynte, finhakket
  • 15 cherrytomater, finhakket
  • 3 ss olivenolje
  • 5-5 vårløk, finhakket
  • salt og pepper
  • saft av ½ sitron
  • 2 dl byggris, kokt som anvist på pakken og avkjølt noe

Hummus

  • 1 boks kikerter
  • 1 fed hvitløk, finhakket
  • ½ dl vann
  • 3 ss tahini
  • sitron
  • salt & pepper

Slik gjør du det:20140403-085652.jpg

Start med i kutt kjøttet i terninger (2×3 cm) Bland sammen krydderiene og vend kjøttet i krydderblandingen. 20140403-085755.jpgHar du muligheten til å vakumere kjøttet så har du 2 ss olje i en vakumpose sammen med det krydrede kjøttet og vakumerer det. Selv lot jeg kjøttet marienere i vakum i 2 timer og det ble supert. Har du liten tid så er la kjøttet marinere den tiden du har – vakum eller ei!20140403-085913.jpg

Stek kjøttet i en varm jerngryte eller panne (50/50 olje/smør) Salt kjøttet mens du steker det. Stek kjøttet etter ønske. Jeg liker det med en rosa kjerne og stekte det i 2-3 minutter på alle sider.20140403-085849.jpg

Tabbouleh

Bland sammen urter, vårløk, olje, tomater og byggris. Smak til med salt, pepper og sitron.20140403-085811.jpg20140403-085820.jpg20140403-085829.jpg20140403-085720.jpg20140403-090108.jpg

Salsa mojo

Del den grillede paprikaen i grove biter og ha dem i en liten gryte sammen med olje og hvitløk. Kok opp og la det putre noen minutter på sva varme. Kjør til en glatt masse med en stavmikser – hold varm til servering.20140403-085927.jpg

Hummus:

Hell vannet av kikertene og skyll dem godt i kaldt vann. Kjør dem så med stavmikseren sammen med hvitløk, vann og tahini. Smak til med sitronsaft og litt salt.20140403-090041.jpg

Så er det bare å sette alt på bordet og la folket nyte herligheten. Ha en strålende helg!

En tanke om “Arabiske fristelser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *