Spagetti vongole

Mads hatt reist til Portugal og Hellas denne uken. Selv har jeg valgt å ta turen til Italia, men det betyr ikke at vi ikke møtes på reisen. Her bør anbefalingene kunne matche godt.

Vi her i Norge er velsigna med fantastiske råvarer fra havet. Fisk, skalldyr og skjell er tilgjengelig for de fleste av oss. Det er allikevel noen ganger jeg velger bort de kortreiste varene, og det skjer når fiskedisken inneholder hjerteskjell og vongole-skjell. Oftest kommer disse skjellene fra Italia når du finner dem her hjemme, og prisen er 4 gangen av gode norske blåskjell. Selv om jeg nok er mest fan av blåskjell så er det noe med den sarte og delikate smaken disse fetterne fra middelhavet har. Mens blåskjellene roper etter store smaker ber vongoleskjellene om mer forsiktige hint av tilbehør som olivenolje, tomat, bladpersille og hvitløk. Innfrir du disse ønskene er du på god vei til å ha den fantastiske rette Spagetti Vongole på bordet. Oppskriften er til 4

Dette trenger du:

• 1 nett med ferske vongole-skjell

• 1 raus bunt bladpersille

• 1 pakke tørket spagetti eller linguini

• 2 dl tørr hvitvin

• 16-18 cherrytomater, eller andre søte små tomater

• 2 fedd hvitløk, finhakket

• 1 rød chili finhakket

• En raus klunk god olivenolje

• Salt og nykvernet sort pepper

• ½ sitron

Slik gjør du det:

Start med å skille stilk og blader på bladpersille. Grovhakk stilkene og ha dem sammen med hvitløk, chili og raust med olivenolje i en stor gryte (som du har lokk til) Sauter dette på middels varme slik at løken blir blank og at oljen tar til seg smakene fra de andre ingrediensene.

Skyll skjellene. Kast de som ikke lukker seg.

Kutt tomatene i 4.

Kok opp lettsaltet vann og kok pastaen. Hell av vannet 1 minutt før pastaen er «al dente».

Mens pastaen koker, og løken og stilkene fra bladpersille er klare, har du i skjellene og skrur varmen på maks. Hell på 2 dl tørr hvitvin og la skjellene dampe under lokk i ca 4 minutter. Ha så i tomatene og la dem få 2 minutter i varmen. Rist av og til på gryta underveis slik at det hele blandes godt.

Så har du i finhakket bladpersille sammen med spagetti. Vend det hele forsiktig sammen IG smak til med salt, nykvernet pepper og noen dråper sitronsaft.

Sett gryta på bordet og server retten med godt brød som du kan bruke for å få med deg den herlige sausen.

Håper du lar deg friste til å bli med Mads og meg sørover denne fredagen og at du får en god stund rundt bordet sammen med folka dine. Ha en strålende og matglad helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *