Ramsløk- og blåskjellsuppe

Ramsløken er her!

Denne uken har jeg vært flere ganger ute i naturen og plukket ramsløk. Jeg har laget olje, puré, pesto, smør og majones med denne fantastiske urten som ofte kalles den nordiske hvitløken.

Ramsløk har en distinkt smak, en mellomting mellom hvitløk og gressløk. Den smaker friskt og veldig grønt. Her i Grenland er det flere steder den vokser. Selv har jeg funnet den både i Porsgrunn og i Bamble.

Etter sanking og foredling hjemme på kjøkkenet bare måtte jeg bruke ramsløk i denne ukes MAT. Ramsløken har fått følge av blåskjell og sammen er de et smakseventyr. Oppskriften er en hovedrett til 2 eller som en forrett for 4.

Dette trenger du:

• 1 nett blåskjell

• 200 gram fersk ramsløk, grovhakket

• 2 sjalottløk, finsnittet

• 2 fedd hvitløk, finsnittet

• 1 rød chili, finhakket

• 50 + 50 gram godt smør

• 3 dl matfløte

• 3 dl tørr hvitvin ( syrlig eplejuice kan brukes)

• ½ sitron

• Salt og sort pepper

Slik gjør du det:

Start med å rense alle blåskjellene for urenheter og skjegg. Kast de ødelagte skjellene og de som ikke lukker seg når du tar på dem. Kutt, snitt og hakk grønnsakene som beskrevet over.

Finn frem en en stor gryte med lokk. Sett varmen på full guffe og ha i smøret. Smelt så løk, hvitløk og chili i gryten før du har i de rensende skjellene. Hell på hvitvin og ha på lokk. Rist på gryten noen ganger mens skjellene dampes. Etter 3-4 minutter har skjellene åpnet seg og du kan sile av kraften over i en ny gryte. Kast skjellene som ikke har åpnet seg.

Kok opp kraften fra blåskjellene sammen med fløten og den grovhakkede ramsløken. Smak til med salt, pepper og litt saft fra en sitron. Kjør suppen med med en stavmikser så den skummer skikkelig. Legg opp skjell i varme, dype tallerkener og øs over den deilige blåskjell- og ramsløksuppen. Server gjerne suppen med godt brød og smør.

Kanskje du selv blir fristet til å ta en tur ut på ramsløksjakt i helgen? Uansett så anbefaler jeg deg denne fantastisk grønne suppen med blåskjell. Ønsker deg en matglad og fin første mai-helg!

8 tanker om “Ramsløk- og blåskjellsuppe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *