Where to eat — Oslo lufthavn

Reklame – Oslo lufthavn, Avinor

De fleste av oss elsker å reise. Det å få lov til å oppleve nye steder, spennende kulturer og mennesker som lever annerledes enn oss her hjemme på berget er et privilegium. Jeg er så heldig at jeg får lov til å reise rundt både i Norge og ellers i verden, og ofte samtidig kalle det jobb. Både som pappa, som sanger i Oslo Gospel Choir og som matskribent er jeg til stadighet på farten, og timene på Oslo lufthavn føles ofte som en god blanding av reiselyst og en forlengelse av å være hjemme.

Her er gjengen klar for Elgburger og King Crab Club hos Hunter Bar

Jeg registrer at det er mange spennende muligheter for shopping på flyplassen – noe særlig jeg merker når ungene er med på reise, men for meg er flyplassen mer et sted jeg «lander» etter bilturen fra Skien. Her gjør jeg meg klar for nye opplevelser, leser, ser på folk og nyter at reisen har startet. Hva er det beste med å reise for deg? For meg er det å spise godt. Mat er jo kanskje den beste måten å utforske nye kulturer på. Så det å kjenne på gleden over å være i nye omgivelser samtidig som jeg kan spise et godt måltid gir meg glede. På Oslo lufthavn har det de siste årene poppet opp stadig nye spisesteder som jeg gleder meg over. Særlig liker jeg trenden med at etablerte gode spisesteder på «fastlandet» tar med seg konseptene sine inn på flyplassen og tilbyr skikkelig god mat. Her kan du sjekke ut oversikten over alle serveringsstedene på flyplassen. Jeg har lyst til å dele mine to favoritter på den flyplassen jeg oftest bruker, Oslo lufthavn.

Det stedet som kanskje på best måte formidler urnorske råvarer og vår lange tradisjon med jakt og fiske er spisestedet er Hunter Bar. Her har man muligheten til å utforske råvarer som er særegne for Norge. Elg, kongekrabbe, reinsdyr og fjellørret er noen av råvarene som presenteres i artige kombinasjoner og rause porsjoner.

Rettene er tilberedt med respekt for råvarenes særegenhet, samtidig som man bruker dem på nye måter. Elgkjøttet blir brukt med stort hell i elgburgeren, og som base for en nytolkning av den klassiske tyske Bratwursten, kongekrabben finner veien til en nordisk variant av BLT, mens reinsdyret kan nytes i en wrap servert med Rørosrømme og tyttebær.

Min klare favorittrett her er King Crab Club. Kombinasjonen av godt grillet brød servert med mengder sødmefull kongekrabbe, sprøstekt bacon, crisp salat, avokado og en fet aioli passer meg perfekt. Det føles sunt samtidig som det dekker mitt ustanselige ønske om store smaker. Dette er en rett som passer til en raus brunch, stor lunch eller lett middag.

Elgburger, Hunter Bar

Da jeg hadde med ungene i sommer ville de absolutt ha burger. De fikk en skikkelig god elgburger som ble servert med deilige fries.

Gleden var stor over å få spise skogens konge kamuflert mellom to burgerbrød. Jeg pustet lettet ut og tenkte at da får jeg ha min King Crab Club for meg selv, men Adam var ikke lenge i sitt paradis.

Fra og med dette øyeblikket er det konkurranse om alle retter som inneholder kongekrabbe

Før jeg visste ordet av det ble kongekrabben en dele-rett som gikk ned på høykant hos arvingene. Skalldyr har aldri vært en favoritt hos ungene mine, men etter dette måltidet har ønsket om kongekrabbe fra ungene dukket opp hjemme på kjøkkenet. Strengt tatt så er det en dyr glede for en matglad pappa.

Jeg er jo først og fremst en matglad fyr som skriver om hva jeg liker å spise. Jeg vil allikevel driste meg utpå og si noen ord om stemningen og interiøret hos Hunter Bar. Service og stemning er avslappet, presis og trivelig. Interiøret er lyst og nordisk, og man blir tatt med bort fra den klassiske flyplass-restauranten og tatt med til skogs.

Baren og og veggene er kledd med kuber av furu og kopier av helleristninger er brent inn i det grove lyse panelet. Dette er et sted du kan sette deg tilbake å nyte smaken av Norge – anbefales!

Museflettene klare for fisk

Gleden var stor da Fiskeriet har tatt med seg råvarer og oppskrifter fra Youngstorget i Oslo til Oslo lufthavn. For en av de beste comfortfood måltidene man kan få i hovedstaden er nemlig Fiskeriets «Fish & Chips».

Fish & Chips hos Fiskeriet

Denne britiske arbeiderklasse retten er virkelig undervurdert, og Fiskeriets versjon med fersk hvit fisk svøpt i en sprø tempura er vidunderlig. Fisken flaker seg perfekt slik riktig varmebehandlet fersk torsk skal.

Tempurarøren er luftig og sprø, passe tykk, feit og salt – alt hva man drømmer om. Sammen med pommes frites, husets remulade og cornihons (syltede små agurker og søvløk) er det akkurat hva man trenger av kos før man legger ut på reise.

Dette er jo ikke en rett bukselinningen bør Bryne seg på hver dag, men selv mener jeg at tåler Fiskeriets Fish & Chips hver gang jeg skal på reise.

Nå er det ikke slik at Fiskeriet kun serverer fisk som har svømt i frityr. Har du lyst på en varmende suppe så gå for den kremede fiskesuppen. Her bruker de en skikkelig fiskekraft og dagens ferske fisk, blåskjell, grønnsaker og dill.

Fiskesuppen serveres med fersk brød og aioli.

Vil du helst ha noe enklere eller mer tradisjonelt så sjekk ut tilbudet av smørbrød, røkt fisk eller de digge fiskekakene

Skulle du få akutt cravings på Fiskeriets «Fish & Chips», og det er en stund til neste flytur, ikke fortvil – du kan få tak i herligheten her!

Takk for maten – vi kommer tilbake!

Dette innlegget er skrevet på oppdrag fra Avinor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *