Lasagne – familiefavoritten

På søndag hadde jeg invitert deler av slekta på lasagne. Bilder av kokeprosessen ble delt på min Instagram-profil (@larsspiser) og det haglet inn med spørsmål om jeg ikke kunne dele oppskriften. Jeg har ikke tenkt at en oppskrift på lasagne er nødvendig, og at de aller fleste har en oppskrift som de lager hjemme. Så tok jeg en rask spørrerunde og da viste det seg at det er mange som faktisk tyr til ferdiglaget lasagne eller Toro’s halvfabrikerte. Også lasagne som er så enkelt å lage, så rimelig og ikke minst den perfekte retten til å få I ungene masse grønnsaker uten at de er klar over det. Mine unger liker for eksempel ikke paprika, chili, urter eller hvitløk. Det de ikke vet er at de spiser mengder av det hver gang de får servert lasagne.

Jeg lager mange forskjellige typer lasagne her hjemme. Denne oppskriften er kanskje den enkleste – for her dropper jeg å lage bechamel. I stedet lager jeg en kjøttsaus som jeg har crème fraishe og litt matfløte i. Oppskriften mettet 8 personer + at det ble restemiddag for tre på mandagen. Jeg serverte lasagnen med en lett grønn salat, hvitløksbrød og rømme.

Dette trenger du:

• 6-700 gram kjøttdeig

• 4 rødløk, skrelt og kuttet i 8 biter

• 3 fedd hvitløk, delt i 2

• 1 rød chili, fjern frø og grovhakk

• 2-3 gulrøtter, vasket og delt i 4

• 2 røde paprika, fjern innmat og del i 4

• Litt frisk timian

• ½ ss tørket oregano

• ½ ss tørket basilikum

• 3 ss akasiahonning

• 2 bokser hermetiske tomater

• 2 ss tomatpuré

  • 1 boks creme fraishe
  • 2 dl matfløte

• Pastaplater – ca 16 stk

• Revet ost etter ønske. Jeg brukte vanlig gulost og parmesan

• Rømme

• Hvitløksbaguetter

Slik gjør du det:

Start med finne frem ei jerngryte eller en raus stekepanne og brun kjøttdeigen. Husk å ha på salt og sort pepper når du bruner kjøttdeigen.

Mens den steker så renser du alle grønnsakene som beskrevet over. Ha så løk, hvitløk, chili, gulrot, paprika og timian i en blender og kjør det sammen til en masse.

Når kjøttdeigen har fått fin farge røren du inn tomatpuréen.

La den svi seg litt i 2-3 minutter for å få bort den rå tomatsmaken. Så heller du på grønnsaksmassen og lar det putre i 6-7 minutter før du heller over tomatene.

La dette småkoke uten lokk i noen minutter før du har i Crème Fraishe og ca 2 dl matfløte. Ha i honningen og smak til med salt og pepper.

Ønsker du mer hete i sausen så kan du ha i litt mer chili eller bruke en HOT chilisaus for å pumpe opp kjøttsausen nå.

Finn frem et stort ildfast fat og dekk bunnen med kjøttsaus. Legg så et lag med pastaplater og legg på et nytt lag med kjøttsaus. Fortsett til du har brukt opp alt. (Bare påse at det siste laget I fatet er kjøttsaus og ikke pastaplater) Ha så over revet ost og stek i ca 30 minutter på 200 grader.

La lasagnen hvile i minimum 15 minutter før du serverer den. Da setter den seg og er lettere å servere.

Ønsk velkommen til bords og nyt en fornorsket italiensk klassiker. Dette er alltid like populært hjemme hos oss – enten det er som familiemiddag med slekta på en søndag eller som en sen middag etter trening en hektisk mandag. Jeg håper du lar deg friste og at du får en matglad helg!

4 tanker om “Lasagne – familiefavoritten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *