Lammekoteletter med fylte auberginer

Det nærmer seg påsken og jeg har startet oppvarmingen. Ikke til dager på ski, men til lammelåret på påskeaften. Jeg har tidligere delt min oppskrift på lammelår her på bloggen. Vil du ha inspirasjon til gode oppskrifter på det så søk bloggen. I dag har jeg lekt meg litt med en rimelig del av lammet, koteletten. Tilbehøret er inspirert av middelhavslandene med god olivenolje, frisk mynte, kanel, sitron, paprika og ikke minst aubergine. Hjemme hos oss serverte jeg det de stekte lammekotelettene med kun de fylte auberginene, men vil du ha mer karbohydrater så er dette en rett som vil fungere veldig godt med couscous eller ris til. Oppskriften er til 4.

Dette trenger du:

• 8-900 gram koteletter av lam

• Olivenolje til steking

• Salt og pepper

• 2 auberginer

• 2 store rødløk, finkuttet

• 10 aromachampignon, kuttet I små terninger

• 3 fedd hvitløk, finkuttet

• 100g Chevré

• Frisk mynte

• 1 ts garam marsala

• 1 ts kanel

• 1 ts røkt paprikapulver

• 1 sitron

• Gode småtomater

Slik gjør du det:

Start med å prikke noen hull med en gaffel I auberginene. Legg dem på et stekebrett og bak dem I ovnen i ca 40 minutter på 200 grader.

Mens auberginen gjør seg selv i ovnen finhakket du løk og hvitløk, kutter soppen I små terninger og finner frem krydderne du trenger.

Finn så frem en stekepanne og stek løk og hvitløk blank og myk i litt olivenolje. Ha det over på en tallerken og stek så soppen i olivenolje I 5-6 minutter på sterk varme. Bland inn løken og ha I garam marsala, paprika og kanel. Bland godt og sett til side.

Når auberginene er klare deler du dem på langs (se bildet). Skrap ut fyllet og ha det over på ei fjøl. Pass på at skallet ikke blir ødelagt for de skal fylles igjen senere. Grovhakk auberginekjøttet og bland det godt sammen med løk og soppblandingen.

Smak til med salt, pepper og litt saft fra en sitron. Til slutt grovhakket du 3 ss mynte og blander inn i fyllet. Når du er fornøyd med smaken på fyllet har du det tilbake i det tomme auberginskallet. Smuldre over litt chevre og stek det under grillelementet på ovnen i 3-4 minutter.

Ha tomatene i et lite ildfast fat. Hell over en klunk olivenolje og bak dem i ovnen i ca 10 minutter sammen med auberginene.

Pensle kotelettene med litt olivenolje, ha på salt og sort pepper. Stek dem på sterk varme I 3-4 minutter på hver side. Legg dem over på et varmt fat.

Så er det bare å legge opp de fylte auberginene sammen med de ovnsbakte tomatene, noen sitronbåter og de stekte lammekotelettene. Maten er klar og du kan nyte smaken av pre-påske. Ha en god helg og spis noe digg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *