Lobster roll

 Jeg har ikke blitt gal, og ja – du ser helt rett. Det er simple pølsebrød fylt med eksklusiv hummer på bildene. Jeg har faktisk laget to forskjellige varianter av lobster roll i dag. En variant med hummer og en norsk variant med kongekrabbe.


Lobster roll er en rett som har sitt opphav på den amerikanske resturanten Perry`s, Millford New England, tidlig på 1930-tallet. Hummerfiske var en hovednæring på den amerikanske østkysten og tilgangen på hummer var god, og det tok ikke lang tid før retten med pølsebrød, smeltet smør og hummer ble en hit. Den dag i dag er dette en populær rett på hele østkysten av USA og Canada.

Jeg har fornorsket den noe ved å lage et alternativ med kongekrabbe. Synes du at hummer og kongekrabbe blir for ekstravagant så kan du for eksempel lage en versjon med ferske reker.

Oppskriften er til 4 lobster rolls.


Dette trenger du:

• 2 hummer, alternativt 2 bein av kongekrabbe eller 600 gram reker

• 1 sitron

• 4 ss god majones, jeg bruker alltid Hellman`s

• 2 ts sriracha saus (hot saus som kan droppes)

• 4 vårløk, finsnittet

• 2 stenger med stangselleri, kuttet i små terninger

• Salt og pepper

• 2 ss finhakket frisk estragon

• 4 pølsebrød – helst brioche-buns (med åpningen på topp ikke på siden)

• 100 gram usaltet smør

• Potetchips

Slik gjør du det:

Jeg kjøpte ferdig kokt hummer og kongekrabbe. Rens hummer, kongekrabbe eller reker og hakk kjøttet i biter. Ta vare på hummer eller rekeskall og kok kraft av det – så har du til en digg suppe senere.



Finsnitt vårløk og stangselleri. Ha det i en bolle sammen med kjøttet fra hummeren / kongekrabben. 


Ha i majones, saften fra ½ sitron og finhakket estragon. Ha i Sriracha nå om du ønsker litt ekstra sting i sausen. 


Bland sammen og smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitron. Dekk til og sett kaldt til servering.


Finn frem en stor panne og smelt smøret. Stek så pølsebrødene på hver side. Målet er at de skal suge til seg smør og bli gyldene.


Legg opp pølsebrødene og fyll dem med skalldyrblandingen, og server med potetchips.


Håper du lar deg friste og kliner til med en fet og digg luksusrett i pølsebrød. Ha en matglad helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *