Squash-pannekaker med tomat- og ingefærchutney

 «Pannekaker, pappa – kan vi ha pannekaker til middag?» opp til flere ganger i uken får jeg dette spørsmålet. Selv om museflettene har lært seg til å like utrolig mye god og forskjellig mat er fremdeles pannekaker, grøt og taco på toppen av de rettene de etterspør. Mitt svar er som hjemme hos mange andre foreldre – vi må ha noe som er litt sunnere. Denne uken sa jeg ja til pannekaker. Betingelsen var at jeg skulle få lov til å lage dem med en «vri». Og la det være sagt med det samme – dette er ikke en oppskrift for deg som leter etter en klassisk oppskrift på pannekaker. Har du derimot lyst til å prøve ut noe nytt, noe som har næring i seg og som er overraskende digg så les videre. Her får du sprø pannekaker med smak av squash og mynte. Og den søte og sterke chutneyen gir pannekakene den gode balansen. Oppskriften på squash-pannekaker har jeg «lånt» fra den eminente kokken Lise Finckenhagen. Oppskriften er til 4. 

Dette trenger du:

• 2 stor squash (grønn el. gul)

• 4 vårløk, finsnittet

• 4 egg

• 10 ss mel

• 2 ts salt

• 2 ts sukker

• En neve mynteblader, finhakket

• Pepper

• Smør til steking

CHUTNEY:

• 1 stor sjalottløk, finkuttet

• 300 g modne tomater, kuttet i små terninger

• 3 ss frisk ingefær, raspet eller finhakket

• 3 ss g sukker

• ½ dl vann

• 1 rød chili, finhakket

• 1 ts garam masala

• Saften fra ½ lime

• En liten bunt koriander, grovhakket

• Salt


Slik gjør du det:

Start med å kutte og raspe alle grønnsakene som beskrevet. Ha hvitløk, chili, ingefær og garam masala i en gryte sammen med litt rapsolje. 

La det frese seg mykt og blankt i 4-5 minutter. Ha så i tomatene og sukker. La det frese videre til tomatene begynner å gå i oppløsning. Ha så over ½ dl vann og la det småkoke til du har en fin konsistens, som en marmelade. Helt til slutt rører du inn frisk koriander og smaker til med saft fra lime, salt og pepper. Lager du er stor porsjon så ha chutneyen på et rent glass – den holder seg fint i kjøleskapet en god uke.

Ha den revne squashen på et rent kjøkkenhåndkle. Rull håndkle sammen og press ut det meste av fuktigheten. 

Ha så squash i en stor bolle sammen med vårløk, mynte, egg, salt, mel, pepper og litt sukker. Bland godt sammen og stek små pannekaker i en teflonpanne. Bruk rikelig med smør.


Så er det bare å få pannekaker og chutney på bordet, rope på folka dine og spise!Jeg innrømmer med det samme at mine unger ikke ble veldig imponert ved første øyekast, men de måtte innrømme at de alternative pannekakene var et bra alternativ.

Ha en strålende mathelg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *