Lime-marinert kylling og rotmos

Mads har testet ut kylling med rotmos til en av sine anbefalinger i dag, og da kunne ikke jeg være noe dårligere enn at museflettene og jeg lagde det samme her hjemme på kjøkkenet. Kanskje du sjekker ut det samme hjemme hos deg i helgen? 

Jeg skal innrømme at jeg ikke er verdens største fan av kylling, men det er absolutt mulig å koke gode retter med kylling også. Hjemme hos oss spiser vi heller god kylling sjelden enn Priors ”baljer” med kyllingfilet. Dette er på ingen måte jåleri, men en bevissthet om gode råvarer. Jeg vil mye heller ha 2 middager uten kjøtt i uken og spise skikkelig kjøtt når jeg først skal spise det. Når det kommer til kylling er det noen småskalaprodusenter som leverer fantastisk kylling. I dag har jeg brukt brystet (låret er smaksfavoritten) med skinn på. Skinnet for en fin crisp overflate og bærer mye smak. Kyllingen er delt i store stykker, pannestekt og så fått en frisk marinade til noen minutters avslutning i ovnen. Da får du en saftig kylling som smaker perfekt til rotmosen og de ovnsbakte gulrøttene. Oppskriften er til 4.

Dette trenger : 

• 800 gram kyllingfilet med skinn

• Olivenolje til steking, Salt og pepper

• 1 pose små gulrøtter

• Frisk timian

• Olivenolje, salt og pepper

• 10-12 Mandelpoteter, skrelt og kuttet i terninger

• 1 Pastinakk, skrelt og kuttet i terninger

• 3 fedd hvitløk

• 1 liter H-melk

• 2-3 ss smør

• 2-3 ss creme fraish

• 1 bunt bladpersille, finhakket

• 1 fedd hvitløk, finhakket

• Saften av 1 lime

• Limezest

• Pepper

• 1 dl god olivenolje
Slik gjør du det:

Start med å få poteter, hvitløk og pastinakk i gryta sammen med melk. Kok opp og la det koke til det er mørt. Hell så av det meste av melken. Mos det hele sammen med en stor ballongvisp, ha i smør og creme fraish. Smak til slutt til med salt. Hold varmt.


Vask gulrøttene og del dem i to på langs. Ha dem i et ildfast fat sammen med noen kvister frisk timian. Ha over salt, pepper og en god klunk olivenolje. Bak i ovnen i ca 25 minutter på 200 grader. Hold varmt.


Finn frem en bolle. Ha i finhakket bladpersille, finhakket hvitløk, saften av en lime, limezest og litt salt og pepper. Bland sammen. Sett til side. 


Del hver kyllingfilet i 4 store biter. Stek dem på alle sider i en varm panne med olivenolje. Salt og pepre underveis. Ha kyllingfileten så i et ildfast fat, ha på blandingen med bladpersille og la den ettersteke på 180 grader i ca 7-8 minutter.  


Finn frem fire varme tallerkener. Legg opp rotmos, gulrøtter og kyllingbiter. Ha over litt sjy fra kyllingen eller bare en liten stråle god olivenolje.


Håper du lar deg friste og nyter siste helgen av vinterferien med noe godt på tallerken og fat. God helg! 

1 tanke om “Lime-marinert kylling og rotmos

  1. Tilbaketråkk: Hverdagsglede | Oda Reitan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *