Kremet og syrlig spaghetti med kjøttboller

Høstferien er her. Kanskje har du gått lange deilige turer i fjellet. Kanskje har du klipt plenen for siste gang før vinteren. Kanskje har du hatt tidenes deiligste tur til varmere strøk. Kanskje har du ligget syk. Kanskje du har jobbet det remmer av tøy kan holde. Uansett så er ingen ting så deilig som å komme hjem en fredag, helgen ligger foran og maten kommer at på bordet (nesten) av seg selv. I dag har jeg valgt å lage en pastarett som neste lager seg selv. Du kan velge p produsere kjøttbollene fra bunnen av, men å bruke en rå salciccia-pølse er i de fleste tilfeller bedre. Sausen trenger ingen varmebehandling. Bare ha alle ingrediensene i en bolle, visp det sammen og ha det over den ulende varme pastaen. Kan så enkel mat smake da? Svaret er et rungende ja! Her er får du en skikkelig trøstende rett med salte kjøttboller, en fet og syrlig pastasaus og god tid til fine samtaler og hygge – perfekt på en fredag! Oppskriften er til 4 sultne.  
Dette trenger du:

• 2 pakker med rå Salciccia – jeg bruker den fra Jacobs

• 6 eggeplommer

• 1 beger rørosrømme (eller seterrømme)

• Saften fra 1-2 sitroner

• Zest fra 1 vasket, økologisk sitron

• En liten neve frisk rosmarin

• Sort pepper

• Salt

• 2 never revet parmesan

• 4 fedd hvitløk, finhakket

• 1 stor rødløk, finhakket

• 1 pakke tørr spagetti eller tagliatelle

Slik gjør du det:  

Start med å kutte løk og hvitløk, riv parmesan og og kok opp saltet vann til pastaen. Når vannet fosskoker har du i pastaen og koker den al dente – du vil at pastaen skal ha litt tyggemotstand.

Så finner du frem en stor bolle og har i eggeplommene og rømmen – pisk det godt sammen. Så har du i sitronsaft, zest fra sitronen, salt og nykvernet sort pepper. Tilslutt har du i ¾ av den revne parmesanen.

Så finner du frem en stekepanne. Lag små kjøttboller av salcicciaen og stek dem på middels varme til de er gylne. Sett til side. Sauter så løk og hvitløk i en god olivenolje. Ha i ¾ av rosmarinen og la den surre med et par minutter. Bland så løken med kjøttbollene.

Når pastaen er klar heller du av vannet og har sausen rett i gryta sammen med pastaen. Bland det hele godt sammen. Finn så frem 4 store dype tallerkener og legg opp rikelig med den kremede pastaen. Fordel kjøttboller og løk, topp med litt parmesan og rosmarin. Avslutt med noen dråper god olivenolje og litt sitronzest.

Dette er en rett du ikke vil gå glipp av. Kok den til noen du er glad i og nyt site helgen i høstferien!  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *