Plommekake

Er du en av dem som har som sitter med dårlig samvittighet fordi du ikke har høstet inn epler, pære og plommer fra hagen? For alt jeg vet er det god gjødsel til plenen å la naturen ta seg av høstingen selv, men at man da går glipp av mye herligheter på kjøkkenet. Ta tak og få med deg frukten inn på kjøkkenbenken, kok og fyll opp med syltetøy, kaker og digg i kjøle og skap. Selv måtte jeg på plommeslang hos en nabo (det var klarert med hageeier) for å lage denne kaken. Takket være at jeg er en litt småstresset hverdagspappa kom jeg i skade å steke (den første) kaken på 240 grader, noe som førte til at jeg endte opp med å bake to kaker denne kvelden. Dette til stor glede for museflettene som fikk disikere den forkullede kaken. Kake nummer to gikk det bedre med og den fikk min gode ekskone gleden av til kaffen. Jeg legger ved bilde av min forkullede fadese til skrekk og advarsel! 

Dette trenger du:

• 6-8 plommer, del i to og fjern stein

• 4 egg

• 250 gram sukker

• 500 gram hvetemel

• 2 ts vaniljesukker

• 3 ts bakepulver

• 2 dl h-melk

• 1 dl nøytral olje eller smeltet smør

Slik gjør du det: 

Start med å forvarme ovnen til 180 grader – ikke 240 grader som jeg valgte i første forsøk. Vask plommene, del dem i to og fjern steinene.

Pisk egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin. Bland inn melk og olje. Så sikter du melet, bakepulver og vaniljesukker i bakebollen, og vend dette så forsiktig inn til du har en smidig deig.

Finn frem en springform, kle bunnen med bakepapir og smør sidene av formen med smør.

Hell deigen i formen og fordel plommene (med skallet ned) på kaken. Sett så kaken i ovenen. Kaken skal steke i Ca 50 minutter på 180 grader. Sjekk at kaken med en strikkepinne mot slutten av steketiden. Trikset her er at kaken er ferdig når det ikke fester seg deig til strikkepinnen.

Ta ut kaken og la den avkjøl seg på en rist. Ønsker du en søt og seig overflate på kaken kan du varme 3-4 ss aprikossyltetøy og pensle dette over kaken mens den ennå er varm.

Så roper du på naboen, ungene eller venner og server kaken lun med litt is eller pisket krem. Dette er en deilig kake med smak av høst – perfekt kos nå som løvet gulner. Ha en god helg!  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *