Publiko

Da jeg som 19-åring flyttet til Oslo en junidag i 1990 var Majorstua «the place to be». Her var de kule butikkene,spisestedene og ikke minst de kule folka. Det gikk fremdeles an å få kloa i en gamle, sliten leilighet i en av de erværdige gårdene for studenter som ville bo i kollektiv.  Etterhvert som årene har gått har Majorstua blitt en ganske kjedelig bydel. Hipsterne har flyttet til Tøyen, gamlebyen og løkka. De trendbevisste jålete holder fremdeles til på Frogner. Restauranter og cafe’er har vært blasse i starten på 2000-tallet i denne vakre bydelen. De siste årene har det skjedd en positiv utvikling. Restauranter som Cru, Plah og Delicatessen har slått rot og gjort at det har vært verdt turen vestover. Nå har mannen bak Delicatessen og Aymara, Rodrigo Belda, slått seg sammen med kokken Morten Klever – tidligere Strand Restaurant og Palace Grill. Det har resultert i en ny rosin i majorstupølsa – Publiko

Interiøret i denne fantastiske hjørnelokalet i en klassisk bygård er rustikk, men forfinet. Det er en herlig takhøyde i første rom og et mer intimt spiserom opp en halv etasje. 

Kjøkkenet har klare referanser til det nordiske kjøkkenet, uten at det blir så sært. Morten Klever kan sine franske teknikker, og han løfter (den nå obligatoriske) tartaren høyt over mange av sine kokkekolegaer. Det er en à la carte meny.

Du finner Publiko i Vibes gate 11, Majorstua. Jeg var invitert til en testdag før åpning, og maten er sponset. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *