Pulled pork!


Pulled pork, eller ”revet gris” om du vil, har gått fra å være en eksotisk nyvinning til å bli en klassiker på rekordtid. Nå får du denne digge, rustikke retten på de fleste bistroen og cafe’er rundt om i Norge. Trend-retten som kun hipsterne hadde hørt om har nå blitt en av Kari og Ola’s favoritter. Alikevel tror jeg at de fleste av oss spiser den ute, mens hjemme på kjøkkenet lages den sjelden. Derfor tenkte jeg å gi en liten oppmuntring – dette er EASY COOKING! Det er klart at retten blir enda mer perfekt om du har en ”smoker” tilgjengelig, men du kommer langt med ei jerngryte og grill element i ovnen hjemme på kjøkkenet. 

Kjøttet som brukes til pulled pork er som regel svinenakke eller annet svinekjøtt med lange muskeltråder. Ideen med retten er å langtids røyke/varmebehandle kjøttet til det er mørt, for så å rive det i ”slintrer” med to gafler. Så serveres det i godt brød sammen med hjemmelaget coleslaw og bbq-saus.  

Det er derfor ekstra gøy å finne frem til oppskrifter og råvarer som både tar høyde for kresen gane og feriebudsjett. Jeg har derfor valgt å finne frem til en råvare i dag som er helt fantastisk og rimelig. Det eneste som kanskje trekker litt ned er at det trenger litt lang tid før det er klart, så du må planlegge det litt. Det fine er at du rekker å lese en god bok mens kjøttet gjør seg selv i gryta. Oppskriften er til 4. 

Dette trenger du:

• 4 hamburgerbrød, helst brioche om du gidder å bake eller finner på butikken

• bbq-saus (jeg jukser ofte og bruker ferdig bbq-saus, men kjør gjerne på å kok din egen)

• 1,2 kg benfri svinenakke

• dryrub:

o 1 ts chilipulver

o 2 ts brunt sukker

o 2 ts røykt paprikapulver

o 1 ts salt

o 1 ts malt spisskummin

o ½ cayennepepper

• 3 dl eplemost

• Coleslaw:

• 300 gram sommerkål

• 1 stor gulrot

• 1 grønt, syrlig eple – f.eks Granny Smith

• ½ dl majones

• 1 dl creme fraish

• 2-3 ss saft av sitron

• 2 ss HP-saus

• 3 ss finhakket sylteagurk

• salt & pepper

Slik gjør du det:  

Start med å stek kjøttet på alle kanter i ei varm jerngryte. Bland sammen alle ingrediensene til dryrub`n og gni kjøttet inn med denne krydderblandingen. Ha kjøttet så tilbake i jerngryta, hell på eplemost, sett på lokk og ha gryta inn i forvarmet ovn på ca 125 grader (over- og undervarme) Glem så gryta i 3-4 timer. Kjøttet er klart når det har en kjernetemperatur på i overkant av 90 grader. Ta så kjøttet ut av gryta og la det hvile i min. 20 minutter. Rev det så i biter med to gafler og bland kjøttbitene med 3-4 ss god bbq-saus.
 


Finn frem en stor bolle og fyll den med finstrimlet sommerkål, 1 revet gulrot, 1 eple i små staver eller terninger, finhakkede sylteagurk, crème fraish, majones og HP-sauce. Bland det hele godt sammen og smak til med saft av sitron, salt og sort pepper. Sett kaldt til du skal servere. 

Server pulled pork i brioche-brød med forslag og bbq-sauce. Håper du lar deg friste og får en digg helg med god mat! 

3 tanker om “Pulled pork!

  1. Pulled pork er superdigg mat. Vi tar den på grillen i 12-16 timer. Bruker svinenakke på minimum 2 kg, med din coleslaw, BB saus og hjemmelaget vinegeersaus. Bruker tacolomper eller burgerbrød
    Morro å se din versjon som er et fint alternativ hvis man ikke har mulighet for grilling.
    Gleder meg over bloggen din, som har gitt oss fine matopplevelser
    Monica8

  2. Tilbaketråkk: PULLED PORK SOUS VIDE - 60 GRADER I 24 TIMER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *