Lakrids

Du har lakris, og så har du LAKRIDS! Noen liker lakris, noen liker ikke lakris. ALLE liker LAKRIDS fra Johan Bülow! Med fare for å virke som en nyfrelst, gladkristen – jeg tror nesten jeg har blitt avhengig av produktene som Bülow produserer av denne roten som Gud har skjenket oss her på vår rare, lille klode. At han skapte mennesket i sitt bilde, gav oss sola, vannet og himmelen er herlig, at han toppet det med lakrids r fantastisk.

Sammen med en gjeng andre foodies (les: matnerder) Ble jeg invitert av Visit Denmark til å gjeste fabrikken til Johan Bülow for å se, smake og koke – alt med LAKRIDS som fellesnevner.Vi ble vist rundt i fabrikken. 

Fikk møte gründeren og mannen Johan Bülow – hvor han fortalte den smått utrolige historien om seg selv. Fra starten som ung gutt, utstyrt med morens kjøkkenredskap, og til der han er i dag med en helt utrolig produksjon av kvalitetsprodukt med Lakrids som hovedingrediens.


Lunsjen fikk vi lage sammen med en av kokkene fra Michelin-restauranten formel-B. Her ble det røket laks med dill-olje, fennikel og rug-og lakrissmuler, oksekjaker med saus på lakris og en en fantastisk dessert med is, bær og lakris.
 Det er stadig flere delikatessebutikker og utsalg som fører produktene til Bülow i Norge. 

Han har også laget en flott kokebok «lakrids i maden» hvor han viser hvordan man kan bruke lakris i mat, både søt og salt. Jeg har selv forsøkt meg på noen av oppskriftene hjemme på Gutterommet, og kan anbefale den varmt. Disse forsøkene har ført til at jeg nå alltid har lakrids som en av krydderiene hjemme på mitt kjøkken – plutselig er det lakrids som løfter en kjent rett til nye høyder.

Saken er skrevet etter en sponset tur til København med Visit Denmark.

1 tanke om “Lakrids

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *