Biff Tartar


Nå i disse grill-tider er det godt å få litt avveksling fra varmen. Jeg har tatt det litt lenger i dag og gitt både meg selv og maten varme-fri. Så i dag blir det et helt rått måltid. Da jeg spiste et fantastisk måltid på den nyåpnede restauranten Bass i Oslo på søndag fikk jeg en fantastisk tartar, og den retten har jeg laget en egen variant av i dag. Å spise kjøtt rått slik kan for mange være fremmed, men tro meg – er du nøye med hygienen så kjør på og spis dette. Klassisk tartar skal kuttes for hånd, og ikke kvernes. Den serveres gjerne med kapers, rødløk og eggeplomme. Her har jeg kuttet entrecôte for hånd i små terninger, og serverer den rå tartaren med finsnittet isberg-salat, Cesar-dressing, smørstekt brioche og litt sort trøffel. Oppskriften er til 4: 
Dette trenger du:

• 400 gram rent kjøtt av entrecôte eller indrefilet

• 1 isberg-salat, finsnittet

• 5 ss Hellmans majones

• 1 ss dijonsennep

• 2 fedd hvitløk

• 1 liten neve revet parmesan

• Sitron

• Salt og pepper

• 1-2 ansjos-fileter (valgfritt, men ikke dropp dem)

• Et glass med fint høvlet sort trøffel ( om du får tak i) Har du tilgang på fersk trøffel så kjør på

• 8 tynne skiver av brioche eller loff

Slik gjør du det: 


Start med å rense kjøttet for sener, vask kniv og skjærebrett, og kutt det i små terninger (0,5 x 0,5 cm). Ha kjøttet i en bolle, ha på en liten klunk olivenolje, noen dråper saft fra en sitron, en klype maldonsalt og litt sort nykvernet pepper. Bland dette og sett kjøttet til side.
Ha så hvitløksfedd og ansjos i en morter. Mos det sammen og ha i majones, sennep, sitronsaft, parmesan, salt og litt pepper. Smak til med mer sennep eller sitron ettersom hva du liker. Sett kaldt. 


Finsnitt salaten i så tynne strimler du klarer. se bildet) Skjær tynne skiver av brioche eller loff. Stek dem i godt med smør – bruk en teflonpanne. Stek brioche til de er gyldene på begge sider. Legg dem over på et kjøkkenpapir. 
Så finner du frem 4 kalde tallerkener.  
 
Legg opp en skive brioche, plasser Ca 100 gram tartar på briochen, ha på en raus ss Cesar-dressing, ha på strimlet salat og topp med litt sort trøffel og litt revet parmesan. Helt til slutt kan du presse over noen dråper sitron. Dette er en rå luksus som alle kan klare å lage, og som alle burde smake! Håper du gir det et forsøk. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *