Biff-wrap med chevré og grillet paprika

  Jeg vet ikke hvordan dere har det hjemme hos dere, men hjemme på gutterommet det ofte en kamp om hva som skal stå på menyen. Hadde det vært opp til museflettene hadde vi kun levd på taco, pizza, pannekaker og risengrynsgrøt. Denne kampen har jeg tapt mang en gang, men jeg har også utviklet en strategisk evne hvor jeg forkler skikkelig digg mat under pseudonym. Laks heter ” prinsessefisk”, bouef bourgignon heter ”gryterett, risotto heter ”salt grøt” og taco-wraps kan fylles med de deiligste saker og fremdeles hete wraps. Så i dag har jeg laget en av de rettene som går under dekknavnet ”wraps”, men som alikevel gir meg som voksen en skikkelig matopplevelse. Jeg bruker klassiske hvete-tortilla som jeg fyller med biffkjøtt, grillet paprika, stekt sopp, creme fraishe, vårløk og chevré. Hva du vil fylle dine wraps med er opp til hva du foretrekker, men trenger du et tips så kan jeg love at dette er skikkelig digg. Oppskriften er til 4 rause wraps. 
 Dette trenger du:

• 4 store hvetetortilla

• 500 gram ønsket storfekjøtt. Jeg brukte restene av en indrefilet, men ytrefilet eller entrecôte vil funke supert

• 1 bunt vårløk, snittet i skiver

• 8 aroma champignon, skåret i skiver

• 2 rød paprika, grillet

• 4 ss creme fraishe

• 100 gram chevré, jeg brukte chevré tilsmakt med ramsløk fra ”Haukeli”

• Smør til steking

• Salt og sort pepper 

 
Slik gjør du det: 

Start med å kutte, snitte og skjære alle ingrediensene som nevnt over. Sørg for at kjøttet er romtemperert. 

    
 Grill paprikaene på en direkte flamme. Jeg har gasskomfyr så jeg legger bare paprikaene direkte på ovnen. Har du ikke gass kan du gjerne bruke en skibrenner til dette. Du vil nemlig at skallet skal bli helt forkullet. Når skinnet er kullsort har du paprikaene i en plastpose i 3-4 minutter – da vil skallet gli lett av. Kutt paprikakjøttet i skiver. Gidder du ikke å gjøre alt dette selv så får du kjøpt ferdig grillede paprika på glass på butikken.  

 Kutt kjøttet i gaffelbiter. Ha smør, et par kvister frisk timian og et knust hvitløksfedd i panna.  

 Stek biffbitene på sterk varme til de har en fin stekeflate. Ha på salt og pepper. Personlig liker jeg at kjøttet fremdeles har en rød kjerne, og da går dette ganske kjapt. Legg kjøttet tilside.  

 Fres soppskivene i godt med smør. Ha på salt og pepper 

 
 Så legger du ut hvete tortillaene og smører på creme fraishe. Legger på sopp, vårløk, paprika, kjøtt og chevré. Rull sammen tortillaene og stikk en tannpirker i dem så de ikke åpner seg. Legg dem så i et ildfast fat og stek dem i ovnen i 3-4 minutter på maks varme slik at osten smelter.  

 Så roper du på ungene og serverer dem skikkelig digg voksenmat forkledd som wraps. Det funker som bare det hjemme hos meg! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *