Hot tomatisert kyllingsuppe

  Hender det at du finner deg selv i matbutikken fredag ettermiddag etter å ha gått rundt i koma, det er ingen ting i kurven og du bare ikke aner hva du skal orke å lage? Slik er det ofte på fredager hjemme i Skien. Lang arbeidsuke, trøtt skalle og skrikende mage. Det er da du skal lage dette. Kidza digger det, det dekker det værste suget, det er sunt og det går kjapt. Alle burde hatt noen slike supper i hodet. Så lag denne suppen og legg den til i ditt basissortiment av oppskrifter. Her får du deilig stekt kylling, en kremet hot og frisk suppe laget på rimelige og digge ingredienser. Denne oppskriften metter 4, om du serverer den med ferskt brød og skikkelig smør.  

 Dette trenger du: 

 • 1 grønt eple i terninger
 • 1 rød chili, finhakket
 • 2 ss ingefær, revet
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 stor gul løk, grovkuttet
 • 1 ts gurkemeie 
 • 1 ts paprikapulver
 • 1 boks hermetiske tomater, jeg bruker de grovhakkede fra MUTTI
 • 1 boks kokosmelk 
 • 3 dl kyllingkraft
 • Honning
 • Salt og pepper
 • Saften fra en lime
 • 400 gram kylling – jeg bruker helst kjøtt fra låret. Det smaker mer
 • Litt creme fraishe 
 • Frisk koriander   

Slik gjør du det:

Start med å kutte alt som nevnt over. Ha så eple, løk, ingefær, hvitløk, chili, 1 ss honning og krydderne i en stor kjele med litt rapsolje. La det surre på middels varme til epler og løk begynner å bli møre, uten å bli svidd. Ha så i kokosmelk, kyllingkraft og de hermetiske tomatene. Kok opp og la suppen koke i Ca 10 minutter. Kjør så suppen med en stavmikser så det blir en slett fin suppe. Smak til suppen med salt, pepper og saften fra en lime.  

 Kutt kyllingkjøttet i terninger og stek det i rapsolje. Ha på salt og pepper.  

 Finn så frem 4 dype tallerkener og fordel kyllingbitene i tallerkenene. Øs opp suppe og ha på litt creme fraishe og litt frisk koriander. Rop såpe folka dine og la fredagsroen komme. Ha en strålende helg!  

   
Oppskriften er skrevet i samarbeid med Oluf Lorentzen og MUTTI-tomater. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *