KJÖTT

  Det er passe politisk ukorrekt og mot anbefalingene fra helsehold om dagen, men jeg føler meg gal og lager en rett med rødt kjøtt i hovedrollen i dag. Jeg skal ikke legge meg ut med øvrigheten, og tenker at vi i Norge med hell kan spise mer fisk, grønnsaker og frukt, men noen ganger bare skriker magen og lysten etter litt ur-føde. Jeg var så heldig å finne en fantastisk marmorert entrecôte i butikken i dag og den måtte bli med hjem i panna. Jo mer fettmarmorering en entrecôte har, jo bedre smaker den. Fettet smelter og trenger inn i kjøttet og hever smaken. Så neste gang du handler, spør betjeningen om de har noe skikkelig marmorert entrecôte. Kjøttet har fått følge av ovnsbakte beter, poteter og hvitløk. Sammen med sautert spinat og en mild gorgonzola. Jeg droppet sausen og satset på at smøret fra pannen ville gjøre susen, og det gjorde den. Vil du alikevel ha en saus kan du droppe gorgonzola’n og lage en saus du liker. Mads har funnet frem til gode saker som passer perfekt til et slikt rustikk måltid på rødt kjøtt. Oppskriften er til 4.

Dette trenger du:

  • 200 g entrecôte per person
  • 12-16 småpoteter 
  • 2 store rødbeter (eller andre beter)
  • 10-12 hvitløksfedd
  • Rapsolje
  • Timian
  • Salt og pepper
  • Smør til steking
  • 1 pose spinat
  • Gorgonzola, Ca 150 gram

Slik gjør du det: 

 Start med å vaske potetene og skrelle rødbetene. Del rødbetene i båter. Ha rødbeter, potet, hvitløk, litt rapsolje, salt og sort pepper i et ildfast fat. Bland det og ovnsbak det på 200 grader i Ca 30 min, eller til grønnsakene er møre. 

 Sørg for at entrecôten holder romtemperatur. Finn frem en teflonpanne. Ha i 2-3 ss smør, 2-3 ss rapsolje, 2-3 hele hvitløksfedd og litt timian. Legg så i entrecotene i panna og stek dem på høy varme. Snu dem ofte og øs hele tiden over smøret. Entrecôten trenger ikke mer enn 5-6 minutter i pannen, avhengig av tykkelse på skivene. (Selv liker jeg best når kjøttet er medium stekt) La kjøttet så hvile i 5-6 minutter. 

 Mens kjøttet hviler har du spinaten i en panne med litt smør. Ha høy temperatur og ha på litt salt. Spinaten faller kjapt sammen, og da er den klar. 

 Finn så frem tallerkener og legg opp grønnsaker, spinat og kjøtt som på bildet. Smuldre til slutt over litt gorgonzola over det varme kjøttet – SPIS! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *