Rekecocktail & hjemmelaget Thousand Island

 Verden blir stadig mindre, og vi får stadig nye impulser fra alle verdenshjørner via sosialemedier, reiser og globalisering generelt. Når det kommer til mat og kjennskap til andre matkulturer er det helt spesielt – det finnes snart ikke flere uoppdagede steder for kjendiskokker med TV-crew å reise til. Jeg digger det, og får mye inspirasjon om nye råvarer, teknikker og muligheter. Samtidig merker jeg at jeg stadig ”glemmer” noen av signaturrettene fra oppveksten hjemme på Gulset. For å skape litt balanse i matlagingen hjemme på gutterommet lager jeg derfor noen hits fra 70- og 80-tallet en gang i blant. Så i dag har jeg tatt fram en legendariske slager på,festmiddagene på 70-tallet – rekecocktail med Thousand Island. Om du synes det høres kjedelig og bakstreversk ut, så tenk om igjen. 

Dette er skikkelig digg mat – særlig om du styrer unna den ferdiglagde dressingen i butikken og bruker 3 minutter på å mekke denne hjemmelagde herligheten! Oppskriften er til 4.  

 Dette trenger du: 

 • 400 gram, ferske pillede reker (ikke bruk reker i lake – da er det bedre å ta en wiener 
 • i brød) 
 • 2 stilker stangselleri, i tynne skiver 
 • 14-16 cherrytomater, delt i 4 
 • 1 moden avokado, delt i to og skåret i tynne skiver 
 • 1 crispisalat, vasket, tørket og revet i grove biter 
 • Thousand Island: 
 • 4 ss kremfløte 
 • 4 ss ketchup (jeg brukte Heinz) 
 • 4 ss majones (jeg brukte Hellmans) 
 • 1 ts worcestershiresaus 
 • 1 sitron, saften av denne  
 • 1-2 ts paprikapulver (jeg brukte et røyka paprikapulver) 
 • Salt & pepper 
 • Grillet rugbrød og noen sitronbåter.  

Slik gjør du det: 

Start med Thousand Island-dressingen. Ha først fløten i en bolle og pisk den lett så den tykner – du ønsker en konsistens som dressing, ikke krem. Ha så i majones, ketchup, worcestershiresaus, og paprikapulver. Smak til slutt til med sitronsaft, salt og pepper. Sett kaldt. Jeg brukte Ca ½ av dressingen i salaten. esten tok jeg over i et glass og lot gjestene forsyne seg selv om de ønsket mer dressing.  

 Kutt rugbrød i skiver og så i staver. Ha på en god olje og stek brødstavene sprø i en varm grillpanne. Dryss over litt maldonsalt. Sett til side.  

 Kutt en sitron i båter.  

 Så vasker, tørker og kutter du grønnsakene og piller rekene.   

 Ha crispisalaten i en stor bolle og vind inn litt dressing med hendene. Legg så salat, tomater, reker, selleri og avokado lagvis i ønskede skåler. Hjemme hos meg valgte jeg norgesglass for å gi retten et litt rustikk og artig preg.     

  

1 tanke om “Rekecocktail & hjemmelaget Thousand Island

 1. Ser kjempegodt ut, som vanlig! 🙂 Kan jeg spørre deg hvor du får tak i røyka paprika? Har lett etter det, men ikke funnet enda.
  Ha en fin dag!
  -Lene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *