kyllingpai med med pesto

 

Pesto og balsamico har på mange måter blitt dagens svar på 70-tallets Tousand Island og ketchup. På mange serveringssteder og i oppskrifter må man nesten lette med lykte for å unngå disse to. Personlig har jeg absolutt ingen ting i mot hverken pesto eller balsamico, men som med alt annet er det best når det brukes med forsiktighet og når det passer. I dag har jeg laget en kyllingpai med forvellede buketter av brokkoli, frisk vårløk og laget en eggestand med egg, matfløte og pesto. Museflettene mine var litt skeptiske, men resten av slekta som fikk den servert digget den. Og det er det som er så fint med pai – den er perfekt å lage til mange, lett å dele – enten du inviterer folk hjem eller ringer søsteren din (som jeg gjorde) og spør om de vil arve restene. Denne oppskriften gir en pai som metter 6-7 personer. Server den sammen med en god salat og du har et herremåltid.  

 

Dette trenger du: 

Paideig: 

 • 200 g Mel 
 • 125 g Smør 
 • 2 ss vann  

Fyll: 

 • 3 kyllingfilet, kuttet i ”gaffelbiter” 
 • 1 liten brokkoli, kuttet i buketter og forvelle t3-4 minutter  i saltet vann     

Eggestand: 

 • 4 egg 
 • 2,5 dl matfløte 
 • 4 ss pesto (jeg jukset og kjøpte ferdig) 
 • salt & pepper   

Topping:

 • 1 neve revet cheddar, eller annen ønsket ost  
 • 6 vårløk, finsnittet 

Slik gjør du det: 

Start med paideigen eller glem hele deigen og kjøp med deg ferdig paideig i butikken slik jeg gjorde – noen ganger har man jo ikke tid til alt! Vil du lage deigen selv er det lett, du må bare planlegge retten litt i forkant. Kna mel og smør sammen og ha i 2 ss vann. Bland det godt til en jevn deig, pakk den inn i plastfilm og sett kaldt i min. 30 minutter. Du kan gjerne gjøre dette dagen i forveien. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med gaffel. Forstek den i 10 minutter på 200 grader i varmluftsovn. Sett til side.   

 

Kutt kyllingen i gaffelbiter og stek dem i panne med smør, salt og pepper. Sett til side. Kok brokkolien i saltet vann i 3-4 minutter. Hell av vannet og sett til side.   

 

Finsnitt vårløken og riv osten. Pisk så sammen 4 egg, matfløte og pestoen. Ha i en klype salt og litt nykvernet pepper.  

 Finn frem den forsterket paideigen og fordel kyllingbitene og brokkolien.  
Hell over eggestanden, dryss over vårløk og ost. Stek den så i 25 minutter, 200 grader i varmluftsovn.  

Ta den så ut og la den hvile i 20 minutter. Server paien med salat, noen båter med sitron, litt rømme og en salat. Lag en pai og inviter hjem til mat, prat og fellesskap!
 

 

4 tanker om “kyllingpai med med pesto

 1. Hei Denne vil jeg lage til et selskap i morgen , alle skal ta med mat. Siden det står at den skal hvile i 20 minutter, så går jeg ut fra at denne kan serveres kald? Mvh Mary

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *