påskesalat

image Påske for meg er først og fremst om kirkens budskap, men det betyr ikke at marsipanegg, kvikklunsj, lammelår og appelsinerer uviktig. I det hele tatt er mat en utrolig god tradisjonsbærer og som kan minne oss om de store og de små ting. Bare lukten av appelsin bringer meg tilbake til påsken og skiturer på Edland med mamma og pappa da jeg var liten.

I dag har jeg laget en salat – kanskje ikke det første du tenker på når det gjelder påsken, men denne har smaker og råvarer som passer perfekt i høytiden. Her er det både nøtter, appelsin og ikke minst confiterte andelår. Dette er en kjapp rett å lage og som er perfekt som hovedrett for to eller forrett for 4 i en påskemeny.image

Dette trenger du:
• 2 confiterte andelår, revet i biter
• 1 stor rødbet, kuttet i tynne staver
• 1 pakke med feldsalat
• 1 neve hasselnøtter eller walnøtter, kuttet i biter
• 1 appelsin, skrell og skjær ut båtene
• 100 gram selbu blå eller annen mild blåmuggost
• 3 ss olivenolje
• 1 sp dijon sennep
• 1 ss honning
• Saft fra ½ sitron
• Sort pepper

Slik gjør du det:
Start med å rive de confiterte lårene og stek det så i en langpanne i ovnen. 200 grader, varmluftsovn i Ca 15 minutter. Du vil at andebitene skal bli varme og litt sprø.image
Vask salaten og kutt rødbet og appelsin mens kyllingen varmes. Så pisker du sammen olje, sennep, honning og sitronsaft i en liten bolle. Smak til dette med sort pepper.

Ha salaten, røbetstavene og nøttene i en stor salatbolle. Ha over vinaigretten og bland forsiktig med hendene slik at alt får litt av dressingen på seg. Bland så inn andebitene.image
Legg opp salaten på et stort fat og dryss over litt mer nøtter, blåmuggost og appelsinfiletene – spis!

Håper du benytter påskehøytiden til å stelle i stand noen gode måltider for deg og de du er glad i. Ha en velsignet og matglad påske!image

En tanke om “påskesalat

  1. Sounds great! And now in Englisch, please. 😉 No, I understand everything apart from «confiterte andelår» – what kind of meat is it?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *