Takeaway dødaren

IMG_9498Om du ikke har fått det med deg så er det hardnet til i konkuransen mellom de som pusher ferdigpizza på befolkningen i Grenland den siste tiden. Hvem jeg mener er den beste skal jeg ikke bruke mye energi på i dette innlegget, smaken er som baken. Det jeg uansett vet er at de aller flesta av dere kan lage bedre og billigere pizza hjemme på kjøkkenet enn det som blir levert i pappembalasje på døra. Kan vi ikke bare bli enige om at takeaway er overtidsmat og supert når det er avslutning på fotballtreningen..

Mest trolig har så har du din egen oppskrift på hjemmelaget pizza som dere foretrekker hjemme hos dere. Den oppskriften skal jeg ikke legge meg opp i. Det er også purister der IMG_9499ute som mener at å lage pizza uten en vedfyrt ovn er en umulighet. I dag har jeg valgt å lage en enkel og anderledes pizza hvor potet og chevre spiller hovedrollene. Se på dette som et forslag til å utforske nye varianter av pizzaen hjemme. Jeg lager mange forskjellige typer pizzadeig hjemme, men en ting er felles, jeg bruker alltid et italiensk mel som heter ”Tipo 00” Det selges i en del butikker her i Grenland og er supert til pizza.DSC_7694

Dette trenger du:DSC_7680

Deigen

 • 500 gram mel, tipo 00
 • 3 dl lunket vann
 • tør gjær
 • salt
 • 3 ss god olivenolje
 • maismel / polenta til å bake ut deigenDSC_7713

Fyll

 • 10 små amadinepoteter, kokt, avkjølt og skåret i tynne skiver
 • 200 gram chevre, jeg brukte den fra Haukeli
 • en liten neve frisk timian
 • 3 ss creme fraish
 • en god klype maldonsalt
 • en god stråle med god olivenoljeDSC_7704

 

Slik gjør du det:

Start med deigen. Dette er en ”kjapp” oppskrift som gjør at du har pizzadeigen klar på under en time. Har jeg bedre tid her hjemme så kaldhever jeg deigen, men da må man planlegge dagen i forveien. På vanlige stressa uker blir det derfor som oftest denne varianten av pizzadeig.

Ha mel, salt og tørgjær i kjøkkenmaskien. Bland det. Ha så i olje og det lunkne vannet. Kjør deigen på lav hastighet med eltekrok i ca 5 minutter. Ha plastikkfolie over bollen og sett deigen lunt. La den heve til dobbelt størrelse.Ha deigen ut av bollen og del den i to.

Bak ut hver deig til en pizza. Jeg bruker maismel når jeg baker ut pizzaen – det gir en fin crust og du slipper melklumper i deigen – genialt. Legg pizzadeigen over på bakepapir.

Forvarm ovnen med langpanna i ovnen til maks, hos meg er det ca 250 grader.DSC_7720

Smør ut creme fraish på deigen som du ville gjort med en vanlig tomatsaus. Fordel potetskivene, dryss over chevre, timian og litt maldonsalt. Ta ut det varme brettet og dra pizzaen over på det. Sett det så i ovnen og stek i ca 10 minutter til den har fått en fin farge. Ta ut pizzaen og rop på folka dine – dette er digg og bør spises mens den er rykende varm!DSC_7737

Nå håper jeg du lar deg friste til å mekke din egen pizza, og kanskje kliner du til med denne potetvarianten. Uansett – spis noe godt

1 tanke om “Takeaway dødaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *