Vintersuppe

imageDet er så rart med suppe. Jeg går aldri rundt og fyser på en suppe, slik jeg gjør med pizza, biff, marsipan eller andre godsaker. Alikevel er det lite som smaker meg like godt som en god suppe når jeg først har laget det.image

Har du det som de fleste av oss andre så er matbudsjettet betraktelig nedjustert etter julen, så  i januar er det fint med middager som også er tilpasset lommeboken. I dag har jeg valgt å lage en vintersuppe på rimelige råvarer fra grønnsaksavdelingen og serverer den med rester av ribben fra jula. Om du er tom for ribbe må du gjerne bruke kyllingfilet, shorizopølse eller smørstekt østerssopp som garnityr. Dette er en suppe som gjør seg på under 30 minutter og som bør slå an hos både slekt og venner. Hjemme på gutterommet tømte både musefletter og besteforeldre sine suppetallerkener. Oppskriften er til 4 porsjoner.image

Dette trenger du:

 • ½ sellerirot
 • 2 stilker stangselleri
 • 1 rødt eple
 • 1 stor gul løk
 • 1 liter kylling/grønnsakskraft
 • litt frisk timian
 • 3-4 ribbestykker, ferdig stekt
 • salt og pepper
 • sitron
 • smør til steking

Slik gjør du det:image

Start med å kutte alle grønnsakene I terninger. Ha dem så i en stor gryte sammen med 1 ss frisk, finhakket timiam og 2 ss smør. La det surre i 5-6 minutter på middles varme. Hell så på kraften og kok opp. Kok suppen så I 15-20 minutter til alle grønsakene er møre. Finn frem en blender eller stavmikser og kjør suppen til en fin konsistens. Smak til suppen med salt, pepper og eventuelt litt sitron. Hold varm til servering.image

Mens suppen koker kutter du ribben i terninger. Stek ribbebitene i en panne og smak til med salt og pepper. Selv liker jeg at ribbebitene blir litt godt stekt. Har du sprø svor så ta den av og spar den til å pynte suppen med.

Så finner du frem varme tallerkener. Øs opp suppe og ha i en god handful med ribbebiter. Ha på den sprø svoren og pynt med litt frisk timian – SPIS!image

Håper du lar deg friste til å koke sammen noe godt. Ha en strålende januarhelg!

Basisoppskriften på selve suppen er inspirert av en oppskrift på www.matprat.no. så har jeg skrudd retten sammen til hva jeg liker.

4 tanker om “Vintersuppe

 1. Hei! Takk for en super oppskrift. Jeg hadde en persillerot, som jeg også slang oppi, så den ble kanskje litt søtere? Da passet det godt med ristet brød med chevre til. God vintermat, ja!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *