Museflettene og jeg deltar på utfordringen «3xfisk» denne uken. Barna har selv valgt menyen ut i fra oppskriftene til godfisk.no og de har ikke minst laget maten – med litt hjelp av far. Det har vært en både gøy, god, sunn og lærerik uke på gutterommet! Som seg hør og bør, og i god norsk fredagsånd, ble det texmex-style i dag. Av ukens tre retter er det denne som fikk høyest poengsum hjemme hos oss. Den slo an både hos musefletter og far. En skikkelig digg sak og servere til gullrekka på en fredag!
Oppskriften er til 4.
Dette trenger du:
600 g torskefilet
2 ss tacokrydder
4 ss olivenolje
8 dl tortillachips
2 dl ost, revet
2 dl tacosaus
2 dl crème fraîche
2 stk avokado
Tilbehør
1 stk lime
Slik gjør du det:
Start med å sette på stekeovnen på 175 °C.
Skjær så torskenfilet i 2 cm store biter.
Bland sammen tacokrydder og olivenolje, og vend inn torskebitene. Dett kan gjerne gjøres kvelden i forveien om du vil.
Fordel tortillachipsene i en ildfast form, legg torskebitene over og avslutt med revet ost.
Vi brukte cheddar på halve og fersk mozzerella på den andre halve – begge deler var skikkelig digg!
Sett formen i den forvarmede ovnen og stek i stekeovnen i 5 minutter.
Ta formen ut, drypp over tacosaus og legg litt crème fraîche på toppen. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek i ytterligere 3-4 minutter, til fisken er klar. Selv foretrekker jeg fisken saftig fremfor tørr. Så følg med på slutten av steketiden.
Ta formen ut av stekeovnen og fordel avokado i små biter over formen. Server nachos med limebåter.
Og sannelig fikk vi tre kryss på lappen også! Nå venter ny uke og snart en premie i posten for museflettene!
Innlegget er skrevet i samarbeid med Norges Sjømatråd og www.godfisk.no