Havets skattekiste

IMG_3345.JPG

En av de store gledene med at museflettene vokser til er at vi har stadig flere aktiviteter og interesser som er er felles og kan deles. Nå heier vi sammen på ODD`s hjemmekamper, løper sammen i skogen og ikke minst nyter mat sammen. At jentene også har lært seg å traktere skarpekniver og smake på stadig flere råvarer og sammensettinger av smaker er en stor glede for deres matnerd av en far. IMG_3355.JPG

Da jeg fikk utfordringen fra GODFISK om å delta på «3xfisk i uken» tenkte jeg at, JA – det vil jeg. Vi spiser faktisk allerede mye fisk her hjemme på Gutterommet, og om våre erfaringer og gleder ved å spise fisk kan inspirere andreer det jo  bare supert. Derfor spurte jeg jentene om de ville være med på prosjektet og de klinte til med den entusiasmen som bare barn kan ha. Som du sikkert har forstått er dette et innlegg som er skrevet i samarbeid med Godfisk.no. Det betyr ikke at jeg kjøpt, men at jeg skriver dette fordi jeg mener at alle kan og bør spise de beste råvarene vi har tilgjengelig i Norge. At det i tillegg er sunt og lett gjør at fisk og fiskemiddager laget fra bunnen av ofte er å finne her hjemme på gutterommet. IMG_3350.JPGIMG_3354.JPG

Jeg lot Museflettene pete gjennom oppskriftene på godfisk.no og de endte opp med tre middager som vi vil blogge om igjennom denne uken. I dag, mandag er en litt stresset dag på gutterommet. Lekser og middag må være unnagjort før ridning. Derfor endte vi opp med en Havets skattekiste. En rett som tar 10 minutter å kutte og preppe, og 12 minutter å varmebehandle. Perfekt for en tight timeplan. Oppskriften er tatt fra nettsiden til Godfisk og er til 4.

Dette trenger du:

300 g laksefilet, uten skinn og bein
300 g seifilet, uten skinn og bein
1 stk løk
2 stk gulrot
0,5 stk brokkoli
2 ss olje
4 ss soyasaus
4 ark grillfolieIMG_3339.JPG

Slik gjør du det:

Skjær fisken i ca. 2 cm store terninger. Vask og rens løk, gulrot og brokkoli. Skjær løk og gulrot i tynne skiver og del brokkoli i små buketter. Pensle grillfolien med olje og brett opp kantene til en skål.IMG_3353.JPGIMG_3351.JPG

Legg et utvalg av grønnsaker på folien og ha soyasaus over. Legg fisketerninger over grønnsakene.Brett sammen folien og legg pakkene inn i ovnen på 180 grader. Det tar ca 12 minutter. Åpne pakkene og sjekk at fisken er klar.  Server skattkistene med det tilbehøret du ønsker. Hjemme hos oss ble det kokt ris og lit lettrømme ved siden.IMG_3349.JPG
Museflettene gav retten terningkast 6 (slikt skjer kun når de harlaget maten selv)IMG_3344.JPG

Har du og din familie et ønske om å sette sjømat litt oftere på middagsbordet? Nå er anledningen kommet. Godfisk hjelper deg og din familie i gang med en startpakke og et klippekort samt en liten premie til alle i familien når klippekortet er ferdig utkrysset.IMG_3346.JPG

Hvis du bestiller dette klippekortet og setter tre kryss de neste fire ukene har dere vunnet minst 12 gode matopplevelser – og en premie fra Godfisk!
Kom i gang med 3xfisk her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *