Grønnsakssuppe

IMG_9882.JPGOk, det er bare å innse det – høsten er i ferd med å ta grep. Duggvått gress på morgenen. Setevarmen må på når du kjører til jobben. Sokkene er tilbake i skoa. Du har funnet frem ullgenseren til kveldsturen. Det er mørkt på soverommet når det er tid for tannpuss og bøndene jobber på spreng ute på åkerne for å få korn og grønnsaker i havn. Selv elsker jeg denne tiden. Butikkene bugner over av gode, norske råvarer som roper etter å komme i gryter og på fat. Derfor var det med stor glede jeg så at Mads hadde funnet frem drikkevarer som passet til en av mine favorittretter om dagen – grønnsakssuppe. Her er det ZERO fiksfakseri, kun bacon, grønnsaker og salt & pepper. Dette er virkelig smaken av høst. Rent, ærlig og DIGG! Oppskriften er til 4.IMG_9878.JPG

Dette trenger du:

 • En pakke bacon, i biter
 • 1 stor gul løk, grovhakket
 • 3 fedd hvitløk, finhakket
 • 5 gulrøtter, kuttet i skiver på ca 1 cm
 • 5 stiler stangselleri, kuttet i biter på ca 1 cm
 • ¼ kalrabi, kuttet i terninger
 • ¼ sellerirot, kuttet i terninger
 • 1 purreløk, kuttet i tynne skiver
 • 1 pakke med ”gryteklare” store hvite bønner (kan sløyfes, men de metter)
 • 1 ss revet pepperrot
 • ca 1,5 liter grønnsakskraft (juks gjerne og bruk grønnsaksbuljong)
 • Salt og nykvernet pepper
 • En neve finhakket bladpersille
 • Rapsolje til steking

Slik gjør du det:

Her er det bare å slipe kniven og finne frem fjøla, for her skal det kuttes!IMG_9867.JPG Start med å kutte gulrot, stangselleri, sellerirot og kålrabi og ha det i en stor bolle og sett til side. Kutt purreløk, finhakk bladpersille og varm opp grønnsakskraften.IMG_9863.JPG

Kutt så bacon, løk og hvitløk. Finn frem en stor gryte, ha i olje og stek dette til du har godt og sprøtt bacon. Fisk så ut baconet og legg det til side. Ha så i alle grønnsakene bortsett fra pepperrot og purreløk. La det surre i gryta i 3-4 minutter på middels varme. Så heller du på kraften (det skal fylle gryta og dekke grønnsakene) Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter. IMG_9868.JPGNå har du i purreløken, bønner og smaker til med revet pepperrot, salt og nykvernet sort pepper. La suppen koke i 5-6 minutter til. Grønnsakene skal være møre, men fremdeles ha litt tyggemotstand. Ha over bladpersille før servering.IMG_9882.JPG Sett gryta på bordet og server med bacon, godt brød og skikkelig smør. Dette er varmende og skikkelig norsk høstmat. Lar du deg friste?IMG_9880.JPG

4 tanker om “Grønnsakssuppe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *