Grillet laksespyd med gresk salat og fetakrem

20140717-092720-34040755.jpgSommer ass, man må jo bare elske denne årstiden. Varme morgener, late ettermiddager og lyse netter. Selv har jeg unnagjort ferien for i år, men museflettene mine ferierer videre, og nå har turen kommet til Hellas med mammaen deres. Og siden jeg sitter her i Skien og savner dem litt, har jeg valgt å lage en variant av gresk salat i dag og serverer den til grillspyd med laks. Lett og smakfull sommermat. Oppskriften er til 4 personer.20140717-092306-33786208.jpg

Dette trenger du:

  • 1 slangeagurk
  • 1 stor fenikkel
  • 8 store modne tomater
  • 2-3 ss god olivenolje
  • salt og pepper
  • 700 gram laksefilet
  • 8 grillspyd
  • 2 ss fenikkelfrø
  • 2 ts hel hvitpepper
  • 1 ts salt
  • 1 pakke fetaost
  • 3 ss creme fraish
  • 2 ss finhakket frisk oregano
  • litt sitronsaft

Slik gjør du det:

Fetakrem:20140717-092306-33786658.jpg20140717-092306-33786759.jpg20140717-092720-34040870.jpg

Start med å lage feta-kremen. Knus fetaosten i en bolle. Bruk gaffel. Bland så inn creme fraish og oregano. Smak til med sitronsaft. Sett kaldt til servering.

Salat:20140717-092306-33786538.jpg

Vask og tørk grønnsakene. Skrell agurken og kutt den i skiver. Del tomatene i båter. Kutt fenikkel i tynne skiver. Ha alt sammen i en stor salatbolle. Ha på olivenolje og ha på litt salt og sort pepper. 20140528-104250-38570495.jpgBland sammen med hendene og sett tilside. Jeg er fullt klar over at fenikkel hører hjemme i en gresk salat, men jeg bare elsker fenikkel og synes anissmaken passer bedre enn oliven til den grillede fisken.20140718-074147-27707223.jpg

Laksespyd:20140717-092306-33786348.jpg

Start med å riste fenikkelfrøene i en tør stekepanne. Ha dem så i en morter sammen med hvit pepper og litt salt. Knus det til et fint ”støv”. Del laksefileten i passe biter (se bildene) og rull dem i krydderblandingen. 20140718-075840-28720649.jpgTre fisketerningene på grillspyd. Selv stekte jeg dem i en grillpanne, men dette er perfekt på grillen. Grill dem i 2-3 minutter og legg dem for å hvile i 2-3 minutter.20140718-075840-28720806.jpg

Så er det bare å rope på gjestene og servere den greske salaten, feta-kremen og de spicy laksespydene. Håper du lar deg inspirere og serverer dette til de du er glad i. Ha en strålende sommerdag videre!

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *