Sommer ass, man må jo bare elske denne årstiden. Varme morgener, late ettermiddager og lyse netter. Selv har jeg unnagjort ferien for i år, men museflettene mine ferierer videre, og nå har turen kommet til Hellas med mammaen deres. Og siden jeg sitter her i Skien og savner dem litt, har jeg valgt å lage en variant av gresk salat i dag og serverer den til grillspyd med laks. Lett og smakfull sommermat. Oppskriften er til 4 personer.
Dette trenger du:
- 1 slangeagurk
- 1 stor fenikkel
- 8 store modne tomater
- 2-3 ss god olivenolje
- salt og pepper
- 700 gram laksefilet
- 8 grillspyd
- 2 ss fenikkelfrø
- 2 ts hel hvitpepper
- 1 ts salt
- 1 pakke fetaost
- 3 ss creme fraish
- 2 ss finhakket frisk oregano
- litt sitronsaft
Slik gjør du det:
Start med å lage feta-kremen. Knus fetaosten i en bolle. Bruk gaffel. Bland så inn creme fraish og oregano. Smak til med sitronsaft. Sett kaldt til servering.
Vask og tørk grønnsakene. Skrell agurken og kutt den i skiver. Del tomatene i båter. Kutt fenikkel i tynne skiver. Ha alt sammen i en stor salatbolle. Ha på olivenolje og ha på litt salt og sort pepper. Bland sammen med hendene og sett tilside. Jeg er fullt klar over at fenikkel hører hjemme i en gresk salat, men jeg bare elsker fenikkel og synes anissmaken passer bedre enn oliven til den grillede fisken.
Start med å riste fenikkelfrøene i en tør stekepanne. Ha dem så i en morter sammen med hvit pepper og litt salt. Knus det til et fint ”støv”. Del laksefileten i passe biter (se bildene) og rull dem i krydderblandingen. Tre fisketerningene på grillspyd. Selv stekte jeg dem i en grillpanne, men dette er perfekt på grillen. Grill dem i 2-3 minutter og legg dem for å hvile i 2-3 minutter.
Så er det bare å rope på gjestene og servere den greske salaten, feta-kremen og de spicy laksespydene. Håper du lar deg inspirere og serverer dette til de du er glad i. Ha en strålende sommerdag videre!